Σκληρό ροκ κατά Τσίπρα από τον «μετρ» της όξυνσης Καρχιμάκη

Τους ρόλους «καλού και κακού» έχουν μοιράσει, εσκεμμένα, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ στην κόντρα που συντηρούν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για υποκίνηση των επιθέσεων κατά υπουργών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Απώτερος στόχος και των δύο, ο αποπροσανατολισμός των πολιτών από τα πολύ σκληρά μέτρα που περνούν παρακάμπτοντας τη Βουλή και την επιτροπεία της Ελλάδας μετ’ απώλειας μέρους της κυριαρχίας της που επιβεβαίωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Οσο για την αστυνομική βία, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τις ΕΔΕ που συνήθως οδηγούνται στις καλένδες και από την αόριστη προαναγγελία πρωτοβουλιών…

Τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, που χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα (Real FM) ως «αρχιστράτηγο του μπάχαλου, που καταρρέει τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας». Μίλησε μάλιστα για «Γκοτζαμάνηδες χωρίς τρίκυκλα», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα, καταδικάζοντας δημοσίως τις επιθέσεις και υποκινώντας υπογείως τα επεισόδια. Ανέφερε δε συγκεκριμένα ονόματα (Βήμα FM) τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ως συμμετέχοντες στην επίθεση π.χ. κατά του κ. Τσώνη, όπως οι κ. Ορ. Ζούμπος και Κ. Θεοδοσίου, σε «συνοθύλευμα» με «ακροδεξιούς» (Κούτρας), όπως τους αποκαλεί. Σε ρόλο «καλού», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος ζήτησε τη σαφή καταδίκη της βίας από όλα τα κόμματα και τη θέση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις της νεολαίας του ΣΥΝ που αναφέρεται σε πόλεμο» και της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας που καταγγέλλει τους κ. Κ. Καρτάλη και Ρ. Ζήση για «εγκληματική» συμπεριφορά. Ο ίδιος καταδίκασε και την αστυνομική βία, παραπέμποντας στην πρώτη ΕΔΕ για τα επεισόδια της προηγούμενης Τετάρτης που ολοκληρώθηκε και στη δεύτερη (για τους συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ) που συνεχίζεται.

Για «επικίνδυνες μπουρδολογίες» μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης (Real FM), παρατηρώντας ότι ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, όπως οι κ.Μόσιαλος και Μπεγλίτης (που υποστήριξε ότι «είναι λάθος να πάμε σε μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ»), δεν υιοθετούν τη «γραμμή Καρχιμάκη, Πάγκαλου, Πεταλωτή». Για «πελώριο ψέμα» και αποδιοπομπαίους τράγους μπροστά στις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής μίλησε ο Π. Λαφαζάνης (Βήμα), ενώ στην Κουμουνδούρου λένε πως ανησυχούν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος, θέτοντας τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας, γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας αναφέρεται σε «ανώμαλες καταστάσεις» και ζητεί εκλογές.

Βασίλης Θασίτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα