Νέα βόμβα από Γιούνκερ: «Θα περιοριστεί δραστικά η κυριαρχία των Ελλήνων»

Με τον πλέον κυνικό τρόπο οι δανειστές της Ελλάδας δηλώνουν ότι θα περιορίσουν την εθνική ακεραιότητα της χώρας! Η τοποθέτηση περί ουσιαστικής υποδούλωσης των Ελλήνων ανήκει στον ίδιο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο της ευρωζώνης και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Focus», το οποίο κυκλοφορεί σήμερα, ο κ. Γιούνκερ τονίζει επί λέξει ότι «η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά», αλλά αμέσως μετά σπεύδει να συμπληρώσει ότι «δεν πρέπει να προσβάλουμε τους Ελληνες, αλλά να τους βοηθήσουμε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι «ορισμένα πράγματα ξέφυγαν από την Ελλάδα, με δική της υπαιτιότητα. Και τώρα που πρέπει να τα επαναφέρει με ενωμένες δυνάμεις σε τάξη, πρέπει οι Ελληνες να αντιληφθούν ότι απαιτείται μια συλλογική απάντηση». Αναφέρει για παράδειγμα ότι «το φορολογικό σύστημα δεν βρίσκεται σε πλήρη έκταση» και υποστηρίζει ότι «απαιτείται για το επικείμενο κύμα ιδιωτικοποιήσεων μία λύση κατά το πρότυπο της γερμανικής Τρόιχαντ».

Αναφορικά με το νέο πακέτο μέτρων, ο προεδρεύων της ευρωζώνης δηλώνει πεπεισμένος ότι «θα φέρει και τη λύση στο πρόβλημα της χώρας». Παρατηρεί όμως ότι η Ελλάδα χρειάζεται «ενέσεις ανάπτυξης και για κάτι τέτοιο πρέπει να συμβάλουν και επιχειρήσεις από άλλες χώρες της ευρωζώνης». «Θα πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα τα μέσα για την οικονομική της ανάπτυξη, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του μεριδίου από την Αθήνα» σημειώνει ο κ. Γιούνκερ και προσθέτει ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι «οι Ελληνες δέχτηκαν εισαγωγή τεχνογνωσίας από την ευρωζώνη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα