Το ΠΑΣΟΚ στη γραμμή Πάγκαλου (κατά ΣΥΡΙΖΑ) για τις επιθέσεις στους βουλευτές

Τη «γραμμή Πάγκαλου» υιοθετούν επίσημα πλέον κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζονται να σηκώσουν κι άλλο τους τόνους εναντίον του το προσεχές διάστημα, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται πίσω από φαινόμενα προπηλακισμού κατά υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών. Και αυτό παρά τη φαινομενική διαβεβαίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου (εφημ. «Αυγή») ότι η κυβέρνηση εκφράζεται διά του πρωθυπουργού και ότι «ο ΣΥΝ είναι ένα δημοκρατικό και κινηματικό κόμμα», και τις παροτρύνσεις του Χρ. Πρωτόπαπα (ΑΝΤ1 Radio) για προσοχή ως προς τον τρόπο έκφρασης του κ. Πάγκαλου. Οξεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε και την Παρασκευή στη Βουλή ο Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος, μιλώντας στη ΝΕΤ, επανήλθε και καταλόγισε «φραστική βία» στον Αλ. Τσίπρα και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παραδεχόμενος όμως ότι δεν έχει συγκεκριμένες αποδείξεις.

Για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική, με επικεφαλής ως συνήθως οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μείγμα ακροδεξιών στοιχείων» μιλά και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης, κατηγορώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλα λέει δημόσια και άλλα φαίνεται να διοχετεύει υπογείως, δημιουργώντας «συνθήκες βίας και φόβου». «Κινούνται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου».

Πολλά επεισόδια όμως έχει το σίριαλ με τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους για την πολιτική που εφαρμόζουν σε βάρος του ελληνικού λαού, ψάχνουν να βρουν… ενόχους για το «κράξιμο» που τρώνε σε κέντρα της Αριστεράς. Ενα ευτράπελο, από την άλλη, με πρωταγωνιστή ποιον άλλον από τον Πάγκαλο, σε ψαροταβέρνα του Πειραιά, που του πήραν τα ψάρια μέσα από τα χέρια, έδωσε μια άλλη νότα στις αντιδράσεις των πολιτών. Τέλος, είχαμε και διάφορες αφίσες με συνθήματα σε βάρος των «ναιναίκων» που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο αλλά και τις δηλώσεις του Αλέκου Αθανασιάδη που ανακάλυψε τώρα πιέσεις και απειλές για τη ζωή του μετά το μπουγέλωμα που έφαγε.

Χθες ήταν η σειρά του κ. Πεταλωτή να μπει στη λογική τού είπα-ξείπα με περιεχόμενο τη λάσπη. Η γνωστή τακτική του ΠΑΣΟΚ εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή, που χθες το πρωί κατηγόρησε σε τηλεοπτική εκπομπή τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα συνέβησαν στην Κομοτηνή και το βράδυ σε δελτίο ειδήσεων τη Σπίθα.

Οταν κατάλαβε την γκάφα του, συνέχισε τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας ο Δημήτρης Στρατούλης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρανομία με τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση που του κάνει.

Τέλος, μια παραγγελία του αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου σε ψαροταβέρνα τού βγήκε ξινή.

Με το που έφτασε η πιατέλα στο τραπέζι, ένας καλοντυμένος κύριος, γύρω στα 35, από διπλανό τραπέζι πλησίασε την παρέα του κ. Πάγκαλου και, απευθυνόμενος προς τον ίδιο, τον ρώτησε ευγενικά αν είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο ίδιος, φοβούμενος πιθανώς ότι θα πέσει εκ νέου θύμα ύβρεων, απάντησε ξερά «ναι».

Αντί να πέσει θύμα ύβρεων όμως, ο κ. Πάγκαλος έπεσε θύμα… χιούμορ. «Κύριε Πάγκαλε, έχετε δίκιο! Μαζί τα φάγαμε και μαζί θα τα φάμε!» του είπε ο συνομιλητής του, «και τώρα μου επιτρέπετε να πάρω την πιατέλα σας…» Κάγκελο ο Πάγκαλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα