Οι «υπάκουοι» τώρα τρέχουν να σωθούν

Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης, που εμμέσως πλην σαφώς είχε χαρακτηρίσει «τζάμπα μάγκες» τους ψηφοφόρους της εκλογικής του περιφέρειας που τον προέτρεπαν να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής αντιμέτωπος με την οργή τους.Ο βουλευτής παρέμεινε εγκλωβισμένος για περισσότερες από δύο ώρες σε κτίριο της πλατείας Ελευθερίας στη Λαμία και όταν επιχείρησε να βγει με τη βοήθεια της Αστυνομίας που σχημάτισε ασπίδα προστασίας γύρω του, δέχτηκε βροχή από μπουκάλια, καφέδες, γιαούρτια, αβγά, αλλά και μερικές «ψιλές» από «Αγανακτισμένους» πολίτες.

Ολα άρχισαν ύστερα από έναν έντονο διάλογο που είχε ο κ. Τσώνης με περαστικό που τον πλησίασε, κατά την προσέλευσή του στο κτίριο όπου συνεδρίαζε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς και πιάστηκαν στα χέρια, ενώ δεκάδες πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία άρχισαν να γιουχάρουν τον βουλευτή και να του πετούν αντικείμενα. Μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο περισσότερα από 200 άτομα που φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του κ. Τσώνη.

Υστερα από περίπου δυόμισι ώρες «ομηρίας» και ενώ στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που διέκοψαν την κυκλοφορία για να ανοίξουν δρόμο διαφυγής στο αυτοκίνητο του βουλευτή, ο κ. Τσώνης βγήκε από το κτίριο και προπηλακίστηκε από τους συγκεντρωμένους. Τα «πυρά» των «Αγανακτισμένων» πολιτών δέχτηκαν επίσης οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν, αλλά και δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο.

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους «Αγανακτισμένους» πολίτες, με τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών της κυβέρνησης να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Το βράδυ της Πέμπτης, η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση υποχρεώθηκε να ξενυχτήσει στο πολιτικό της γραφείο, επειδή το σπίτι της πολιορκήθηκε από 100 άτομα. Η αποκάλυψη έγινε στη Βουλή από τον πρώην πρόεδρο Απόστολο Κακλαμάνη, που «έδειξε» ως υποκινητή της πολιορκίας την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι βουλευτές εγκλημάτησαν εις βάρος του ελληνικού λαού και είναι συνυπεύθυνοι για τα δεινά που θα επέλθουν ως απόρροια της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού» αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, που στρεφόταν και εναντίον του δεύτερου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στον νομό Κώστα Καρτάλη.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα