Φλογερό τάνγκο και μελωδίες Αβάνας με θέα την Αθήνα

Κουβανέζικοι ήχοι από τους σταθερούς καλοκαιρινούς μας επισκέπτες, την Ορχήστρα Buena Vista Social Club, και αργεντίνικες φιγούρες από τους ειδικούς στο τάνγκο θα κατακλύσουν το θέατρο του Λυκαβηττού στο προσεχές διάστημα. Υπεύθυνοι για τη μεταμόρφωση του αγαπημένου καλοκαιρινού spot σε… πολυεθνικό μουσικοχορευτικό στέκι, οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της κουβανέζικης μουσικής, τα μέλη της Ορχήστρας Buena Vista Social Club, αλλά και οι εξ Αργεντινής ορμώμενοι χορευτές του «Tango Azul» που έρχονται στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν τα sold out προγράμματά τους.

Πρώτοι επί ελληνικού εδάφους καταφτάνουν οι Κουβανέζοι μουσικοί, οι οποίοι σήμερα θα ανηφορίσουν στο θέατρο του Λυκαβηττού για να μας αποδείξουν ακόμη μια φορά ότι συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας μουσικής.

Φυσικά, στην πολυμελή ορχήστρα -13 άτομα γεμίζουν τη σκηνή- βρίσκονται επίσης κάποια από τα πρώτα μέλη της Buena Vista Social Club, ο τρομπετίστας Μανουέλ Μιραμπάλ, ο Μπαρμπαρίτο Τόρες στο ισπανικό λάουτο, καθώς και ο τρομπονίστας και αρχιμουσικός Χεσούς Ράμος. Με αυτούς ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και θέατρα ανά τον κόσμο η ορχήστρα και με αυτή τη σύσταση έρχεται και στην Ελλάδα, μετά τις 22 απανωτές -sold out- συναυλίες τους στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το πλέον αξιοσημείωτο της φετινής τους επίσκεψης στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι δεν πρόκειται να παίξουν μόνο για τους Αθηναίους φίλους τους, αλλά έχουν προγραμματίσει εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη (6 Ιουλίου) και στο Ηράκλειο Κρήτης (8 Ιουλίου).

Στις 18 Ιουλίου «καταλαμβάνουν» τον Λυκαβηττό οι Αργεντινοί χορευτές της παράστασης «Tango Azul», παρουσιάζοντας ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα υπό τους ήχους του μπαντονεόν. Η ιστορία που αριστοτεχνικά θα «στηθεί» στη σκηνή του θεάτρου μάς μεταφέρει στο Μπουένος Αϊρες στα τέλη του 19ου αιώνα, στο γνωστό ιστορικό στέκι της Αργεντινής, τη μιλόνγκα.

Εκεί τρία χορευτικά ζευγάρια και μια τραγουδίστρια συναντιούνται έπειτα από καιρό για να «αφηγηθούν» με τον δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο σύντομες ιστορίες από το παρελθόν και το παρόν τους, ενώ το κοινό τούς παρακολουθεί από κάτω να επιδίδονται σε εντυπωσιακές φιγούρες αργεντίνικου τάνγκο.

Αν νομίζετε ότι η βραδιά τελειώνει μετά την ολοκλήρωση των χορευτικών, κάνετε λάθος. Οι 12 χορευτές αυτή τη φορά δίνουν τον πρώτο λόγο στους θεατές, τους ανεβάζουν στη σκηνή και τους μαθαίνουν τα βασικά βήματα του παθιασμένου χορού των Αργεντινών. Τα μοναδικά αξεσουάρ που χρειάζεται να έχετε μαζί σας; Ειδικά παπούτσια και, φυσικά, όρεξη για μάθηση. Εσείς θα χορέψετε;

Info: Η Ορχήστρα Buena Vista Social Club εμφανίζεται σήμερα στο θέατρο του Λυκαβηττού, οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00. Στις 18 Ιουλίου ανεβαίνει στον ίδιο χώρο η παράσταση «Tango Azul».

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα