Μία… Γκρέις Κέλι για τον Αλβέρτο

Στη σκιά ενός σκανδάλου αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πρωταθλήτρια κολύμβησης Σαρλίν Γουίτστοκ ενώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με τα γαμήλια δεσμά, παρουσία 3.500 καλεσμένων και του Αρχιεπισκόπου του πριγκιπάτου Μπερνάρ Μπαρσί, ο οποίος χοροστάτησε στη θρησκευτική τελετή.

Μία μέρα μετά τον πολιτικό γάμο του ζευγαριού, η κεντρική αυλή του παλατιού μετατράπηκε σε υπαίθριο καθεδρικό ναό. Η 33χρονη Σαρλίν, φορώντας ένα λευκό μεταξωτό νυφικό με ουρά μήκους 20 μέτρων, έφτασε στο ανάκτορο του πριγκιπάτου κρατώντας το μπράτσο του πατέρα της Μάικλ Κένεθ. Εκεί την περίμενε χαμογελαστός ο 53χρονος Αλβέρτος, ο οποίος φορούσε τη λευκή καλοκαιρινή στολή των καραμπινιέρι του Μονακό, ακολουθώντας έτσι το πρωτόκολλο. Η νέα πριγκίπισσα, η νυφική εμφάνιση της οποίας θύμισε σε κάποιους εκείνη της Γκρέις Κέλι στον γάμο της με τον Ρενιέ του Μονακό το 1956, διέσχισε την πλατεία του βασιλικού μεγάρου υπό το βλέμμα χιλιάδων Μονεγάσκων που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το παλάτι για να παρακολουθήσουν το μυστήριο από τις γιγαντοοθόνες.

Μετά την τέλεση του μυστηρίου το ζευγάρι κατευθύνθηκε προς την εκκλησία Σεν Ντεβοτέ, όπου η Σαρλίν άφησε την ανθοδέσμη της με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας. Κατά την είσοδό της στον ναό ακούστηκε ο πριγκιπικός ύμνος που γράφτηκε για εκείνη, κάτι που την έκανε να συγκινηθεί. Λίγη ώρα μετά οι νιόπαντροι βγήκαν από την εκκλησία, αντάλλαξαν το πρώτο τους φιλί ως νεόνυμφοι και χαιρέτησαν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Κατόπιν επιβιβάστηκαν σε μια πολυτελή υβριδική Lexus, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για τον γάμο τους, και διέσχισαν τους δρόμους του πριγκιπάτου. Την ίδια στιγμή το συγκεντρωμένο πλήθος τούς χειροκροτούσε θερμά, φωνάζοντας δυνατά εγκάρδιες ευχές.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν πολλοί «γαλαζοαίματοι», με πρώτες και καλύτερες τις αδελφές του γαμπρού, πριγκίπισσες Στεφανί και Καρολίνα, καθώς και προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ. Ανάμεσά τους ο σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι, που σχεδίασε το νυφικό της Σαρλίν, η Ναόμι Κάμπελ, πρώην αγαπημένη του Αλβέρτου, ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ, ο σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ, ο τενίστας Ανρί Λεκόντ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος, τηρώντας το πρωτόκολλο, έφτασε τελευταίος στον χώρο της τελετής, πλην όμως χωρίς τη σύζυγό του, Κάρλα Μπρούνι. Φυσικά, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, με κορυφαίο όλων το παραπάτημα και… πέσιμο στο κόκκινο χαλί του πρίγκιπα του Βελγίου Λορέντ.

Η γαμήλια δεξίωση πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα της Οπερας Γκαρνιέ και στις βεράντες του καζίνου, ενώ το δείπνο επιμελήθηκε ο βραβευμένος σεφ Αλέν Ντουκασέ με μια ομάδα 350 βοηθών. Το μενού ήταν υψηλής γαστρονομικής αξίας και είχε έντονο οικολογικό χαρακτήρα. Βασικά συστατικά στα τέσσερα πιάτα που σερβιρίστηκαν στους προσκεκλημένους ήταν το ψάρι, τα λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας και το μέλι από τα μελίσσια ενός κτήματος που ανήκει στην οικογένεια του Αλβέρτου.

Η νύφη το ‘σκασε μόλις έμαθε και για τρίτο εξώγαμο παιδί

Οι φήμες πως η Σαρλίν Γουίτστοκ πληροφορήθηκε την ύπαρξη ενός τρίτου εξώγαμου παιδιού του Αλβέρτου ακούστηκαν πρώτη φορά στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Τότε, όπως γράφτηκε σε γαλλική ιστοσελίδα, η πληγωμένη νύφη προσπάθησε να το… σκάσει για τη Νότιο Αφρική, αλλά την πρόλαβε η αστυνομία στο αεροδρόμιο της Νίκαιας και τη σταμάτησε έπειτα από βασιλική εντολή. Και μπορεί ο δικηγόρος του κυβερνήτη του πριγκιπάτου να το διέψευσε δημοσίως, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις, ωστόσο λίγο μετά τον γάμο του με τη Σαρλίν, πηγή από το παλάτι φαίνεται να επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο «άτακτος» πρίγκιπας πρόκειται να υποβληθεί σε ένα ακόμη τεστ πατρότητας!

Σύμφωνα με την «The Telegraph», οι νέες «καυτές» πληροφορίες μιλούν για έναν γιο 18 μηνών που φέρεται να απέκτησε ο πρίγκιπας με μια Ιταλίδα, η οποία λέγεται πως ετοιμάζεται να «δώσει» την ιστορία στα μέσα ενημέρωσης. Θυμίζουμε ότι ο πρίγκιπας Αλβέρτος έχει δύο παιδιά εκτός γάμου: Μια 19χρονη κόρη, την Τζασμίν Γκρέις Γκριμάλντι, με την Ταμάρα Ρότολο, μια πρώην σερβιτόρα από την Καλιφόρνια, και έναν 6χρονο γιο, τον Αλεξάντρ Κοστ, με μια αεροσυνοδό από το Τόγκο. Τα στηρίζει οικονομικώς, αλλά, σύμφωνα με τον νόμο του Μονακό, αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να τον διαδεχτούν στον θρόνο.

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα