Ελεύθερος αλλά χωρίς διαβατήριο ο Στρος Καν

Τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη της καμαριέρας θέτουν υπό αμφιβολία το αμερικανικό κατηγορητήριο εναντίον του πρώην ηγέτη του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Ο δικαστής Μάικλ Ομπους που χειρίζεται την υπόθεση, αν και δεν ήρε τις κατηγορίες σε βάρος του, τον άφησε χθες «ελεύθερο με περιοριστικούς όρους» (ήρε τον κατ’ οίκον περιορισμό). Επίσης έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα να του επιστραφεί το ποσό των 6.000.000 δολαρίων σε εγγύηση και ασφάλιστρα, που είχε καταβάλει.

Τόνισε όμως ότι «η υπόθεση δεν κλείνει», παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά έγγραφά του και ορίζοντας την επόμενη ακρόαση για τις 18 Ιουλίου.

Η εξέλιξη έμοιαζε προαναγγελθείσα έπειτα από προηγούμενα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν πως η 32χρονη Ναφισάτου Ντιάλο δεν χαίρει «πρότερου έντιμου βίου» – γεγονός που έθετε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», το οποίο επικαλούνταν ανακριτικές πηγές, «η καμαριέρα είχε πει επανειλημμένως ψέματα».

Ετσι, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ερωτική επαφή, όπως απέδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, δημιουργούνται αμφιβολίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η σεξουαλική πράξη.

Το όνομα της πλέον διάσημης καμαριέρας συνδέεται με υποθέσεις «ξεπλύματος χρήματος» και διακίνησης ναρκωτικών, καθώς έχουν καταγραφεί συνομιλίες της με κρατούμενο, πρώην σύντροφό της, ο οποίος κατέθετε επί δυο χρόνια χρήματα στον τραπεζικό της λογαριασμό. Το ποσό ανέρχεται στα 100.000 δολάρια και εικάζεται ότι προέρχεται από εγκληματικές ενέργειες, δεδομένου ότι ο φυλακισμένος άντρας είχε καταδικαστεί για κατοχή 180 κιλών μαριχουάνας. Η τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του μια μέρα μετά την περίφημη επίθεση στο Sofitel περιστρεφόταν γύρω από τα πιθανά οφέλη της μήνυσης εναντίον του Στρος Καν.

Ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι «τίποτα δεν αλλάζει» σε σχέση με τις κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει όσα αποκάλυψε η εφημερίδα.

Και ενώ η καμαριέρα δείχνει να πείθει ολοένα και λιγότερο, ο Στρος Καν χαρίζει ξανά ελπίδα τόσο στους Γάλλους Σοσιαλιστές όσο και στους Γάλλους ψηφοφόρους, που δεν αποκλείουν την «ανάδυση ενός πολιτικού μέλλοντος για τον Ντε Ες Κα». Προτεραιότητα φυσικά έχει η νομική εξέλιξη της υπόθεσης και η διάσωση του γάμου του με την αφοσιωμένη, πλην κουρασμένη, σύζυγό του Αν Σινκλέρ…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα