«Πριγκιπικό πάρτι» με 3.500 καλεσμένους

Σήμερα γάμος γίνεται στο πριγκιπάτο του Μονακό και οι προετοιμασίες κορυφώνονται, καθώς απομένουν μόνο λίγες ώρες μέχρι τη στιγμή που ο Αλβέρτος και η Σαρλίν Γουίτστοκ θα ενωθούν με τα ισόβια δεσμά.

Ο 53χρονος πρίγκιπας και η 33χρονη πρωταθλήτρια κολύμβησης θα κάνουν τον πολιτικό γάμο τους στην αίθουσα του θρόνου, στο παλάτι, κι αμέσως μετά θα δοθεί το πατροπαράδοτο φιλί των νεονύμφων από το μπαλκόνι του Salon des Glaces. Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια λαμπερή δεξίωση, με τη συμμετοχή του κορυφαίου Γάλλου καλλιτέχνη Ζαν Μισέλ Ζαρ.

Αύριο, Σάββατο, θα λάβει χώρα η θρησκευτική τελετή στην αυλή του παλατιού. Οι καλεσμένοι ανέρχονται στους 3.500 και ανάμεσά τους θα είναι αρκετοί «γαλαζοαίματοι» αλλά και διασημότητες, όπως οι σχεδιαστές Καρλ Λάγκερφελντ και Τζόρτζιο Αρμάνι και ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον. Μετά το τέλος του μυστηρίου το ζευγάρι θα επιβιβαστεί σε λιμουζίνα, με την οποία θα διασχίσει τους δρόμους του Μονακό, για να λάβει τις ευχές των Μονεγάσκων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακολουθήσουν συναυλία των The Eagles, το υπερθέαμα «Ηχος και Φως» και ένα κοκτέιλ πάρτι.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι σε λίγες ώρες θα ακουστεί το γαμήλιο εμβατήριο (από τις τέσσερις χειροποίητες ασημένιες τρομπέτες που έγιναν ειδική παραγγελία γι’ αυτόν τον σκοπό), οι φήμες ότι η νύφη πήγε να το… σκάσει λίγο πριν από τον γάμο, επειδή έμαθε πως ο Αλβέρτος… τσιλιμπούρδισε, δεν λένε να καταλαγιάσουν. Σύμφωνα με ανάρτηση της γαλλικής ενημερωτικής ιστοσελίδας L’ express, η αστυνομία σταμάτησε την περασμένη Τρίτη κατόπιν βασιλικής εντολής την πρωταθλήτρια κολύμβησης στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, όταν προσπάθησε να επιστρέψει στο σπίτι της, στη Νότιο Αφρική, με εισιτήριο χωρίς επιστροφή (λίγα 24ωρα νωρίτερα η Σαρλίζ είχε βρεθεί στην Ελλάδα, ως πρέσβειρα των Special Olympics του Μονακό). Το δημοσίευμα που έκανε τον γύρο του κόσμου -και διαψεύστηκε από το παλάτι- έκανε λόγο για «ροζ» περιπέτειες του πρίγκιπα. Το παλάτι χαρακτήρισε το δημοσίευμα «κατασκευασμένες φήμες με σκοπό να βλάψουν την εικόνα του πρίγκιπα και να προκαλέσουν ζημιά στο χαρμόσυνο γεγονός». Ακόμη ο δικηγόρος του Αλβέρτου δήλωσε ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον της ιστοσελίδας. Βεβαίως, είναι γνωστό ότι ο πρίγκιπας έχει δύο εξώγαμα παιδιά, ηλικίας έξι και εννέα ετών, που απέκτησε με μια πρώην αεροσυνοδό της Air France και με μια Αμερικανίδα μεσίτρια.

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα