Ο Βουτσάς γυμνή Σπαρτιάτισσα

Επιμένει αριστοφανικά και λέει ναι ακόμη και σε ριζικές μεταμορφώσεις. Ο Κώστας Βουτσάς έγινε η Σπαρτιάτισσα «Λαμπιτώ» για τις ανάγκες της «Λυσιστράτης», που ξεκίνησε προχθές το καλοκαιρινό ταξίδι της στην Ελλάδα από το Βεάκειο. Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής έφτασε στο θέατρο του Πειραιά πολύ νωρίτερα από την έναρξη της παράστασης, διότι ο χρόνος που χρειάζεται για τη μεταμόρφωσή του είναι πολύς. Εχοντας τη βοήθεια της κόρης του Θεοδώρας, που κρατά κι εκείνη έναν ρόλο στο έργο του Αριστοφάνη, ο Κώστας Βουτσάς έβαψε το πρόσωπό του λευκό κι έβαλε κόκκινο κραγιόν. Ο ίδιος γελούσε συχνά βλέποντας τον εαυτό του στον καθρέφτη ενώ φορούσε το ψεύτικο γυναικείο σώμα κι έκανε χαβαλέ με τους άλλους ηθοποιούς του θιάσου. Στο τέλος πόζαρε κιόλας στον φωτογραφικό φακό «γυμνή Λαμπιτώ», σκορπώντας γύρω του το γέλιο. Τον ρόλο της «Λυσιστράτης» στην ομώνυμη παράσταση υποδύεται ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο οποίος έχει κάνει και τη σκηνοθεσία. Τους λοιπούς βασικούς ρόλους κρατούν ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Βάσια Τριφύλλη και ο Βασίλης Τσιβιλίκας, ο οποίος… κλέβει την παράσταση στον ρόλο της μελαχρινής που αντιστέκεται μετά βίας στο ερωτικό κάλεσμα του «ξαναμμένου» Γιώργου Παρτσαλάκη, που συμπληρώνει το καστ των πρωταγωνιστών.

Στην πρεμιέρα της «Λυσιστράτης» στο Βεάκειο βρέθηκαν και γέλασαν με την καρδιά τους αρκετοί καλλιτέχνες και κοσμικοί Αθηναίοι. Μεταξύ αυτών ο Γιώργος Σιγάλας με τη γυναίκα του Εύη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Μαρία Ιωαννίδου με τον αγαπημένο της Δημήτρη Κρητικό και ο Σωκράτης Αλαφούζος με την Αριελ Κωνσταντινίδη. Εκεί ήταν και το φρεσκο-ερωτευμένο ζευγάρι Σόφη Πασχάλη και Γιώργος Μητρόπουλος, η προσφάτως χωρισμένη Ματθίλδη Μαγγίρα, ο Φαίδων Γεωργίτσης σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του και η πρώην σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Εύη Καραγιάννη.

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα