Προδόθηκε ο λαγός για το δεξί χέρι του Σημίτη

Τελικά ο… λαγός του ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπηρετεί πολλούς «κυρίους». Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, που, εντελώς… συμπτωματικά, χθες στη Βουλή, είχε την ίδια φαεινή ιδέα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Μόνο που άργησε να την… εκδηλώσει λίγες ώρες, μια και ο κ. Βενιζέλος τον έδωσε κανονικότατα, καθώς αποκάλυψε ότι είχε επικοινωνήσει ο ίδιος με τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, ώστε να μπει επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, για να εισπράξει το «όχι» του πρώην υπουργού.

Ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, λειτουργώντας ως… πονηρός βλάχος, απάντησε με το «ευχαριστώ, δεν θα πάρω», μια και οι φιλοδοξίες του δεν μπορεί να είναι ποτέ τόσο… ταπεινές. Ο άνθρωπος που είναι συνυπεύθυνος για το πού έφτασε ο τόπος, καθώς ως έμπιστος του συστήματος Σημίτη αξιοποιήθηκε σε υπουργικούς θώκους και μάλιστα υπήρξε υπουργός Εσωτερικών από το 1996 έως το 1999 και από το 2000-2002 υπουργός Υγείας, έχει προνομιακή μεταχείριση από το σύστημα της διαπλοκής.

Οχι μόνο δεν χτυπήθηκε για τα έργα και τις ημέρες του, αλλά έχει… αγιοποιηθεί ως πολιτικός, λες και ουδέποτε μετείχε σε κυβερνήσεις, δεν πήρε αποφάσεις και εμφανίζεται ως προϊόν πολιτικής παρθενογένεσης.

Ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, που το σύστημα τον διατηρεί ως χρυσή εφεδρεία είτε για… συναινετικό πρωθυπουργό είτε για Πρόεδρο Δημοκρατίας, είναι ο πολιτικός που, χέρι χέρι με τον κ. Σημίτη, ζητούσε από το 2008 η Ελλάδα να μπει επί της ουσίας σε καθεστώς Μνημονίου.

Ηταν ο ίδιος πολιτικός που είχε από τότε την… πληροφόρηση ότι κάποιοι ευρωπαϊκοί κύκλοι (βλέπε Βερολίνο) συζητούσαν ήδη σενάρια παραπομπής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Ο κυρ Αλέκος ήταν αυτός που τον Νοέμβριο του 2010, σε ομιλία του στο ΕΛΙΑΜΕΠ, ισχυριζόταν για να προετοιμάσει τον ρόλο του σωσία για τον εαυτό του ότι «εξαντλούνται τα ψυχικά αποθέματα της πολιτικής ελίτ της χώρας και των πέριξ αυτής δυνάμεων επιρροής. Σε λίγο θα αδυνατούν πλήρως να υποστηρίξουν σταθερά και με συνέπεια το επιβληθέν από τον διεθνή οικονομικό έλεγχο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και να συγκροτήσουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης» και προσέθετε: «Φοβάμαι, δηλαδή, ότι εκπνέουν οι ψυχικές αντοχές και ότι το ψυχολογικό φορτίο υποστήριξης ρεαλιστικών πολιτικών από τις ιθύνουσες δυνάμεις της χώρας έχει φτάσει στα όριά του».

Αυτό το σκηνικό απαξίωσης πρεσβεύει ο πρόθυμος σύμμαχος των δυνάμεων της τρόικας και των Ελλήνων εκφραστών της, Αλέκος Παπαδόπουλος. Απλώς πιστεύει ότι, παραμένοντας στο… απυρόβλητο και στη σκιά, θα ξεχαστούν ο ρόλος και οι προθέσεις του – που αν ποτέ εμφανιστούν στο φως, οι μνημονιακές επιλογές του διδύμου Παπανδρέου και Βενιζέλου θα μοιάζουν με απλές… οδοντόκρεμες.

Ουρανία Γαλανού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα