Το μοιραίο βήμα προς την καταστροφή!

Την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με το πολιτικό τέλος του Γ. Παπανδρέου συνέδεσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, απαντώντας στις τετριμμένες κατηγορίες του πρωθυπουργού κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου, είπε: «Εμένα θα με κρίνει μόνο ο λαός».

«Αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται αν θα καταρρεύσουμε ή όχι. Κρίνεται αν θα κάνουμε ένα ακόμα μοιραίο βήμα προς την τελική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Και όχι μόνο την οικονομική κατάρρευση. Αλλά και την κοινωνική και την πολιτική. Και τότε η πολιτική κατάρρευση θα είναι η δική σας, κύριε Παπανδρέου» είπε ο κ. Σαμαράς

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε πρωτοφανές το ότι ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο υπουργός Οικονομικών μιλάνε με αριθμούς, καθώς αυτοί δείχνουν το μέγεθος της αποτυχίας τους. «Το πρόγραμμα της κυβέρνησης κρίνεται από τα αποτελέσματα, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Το προσωπικό μου προφίλ, κύριε Παπανδρέου, δεν το κοίταξα ποτέ. Εμένα περιμένω να με κρίνει μόνον ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Με σαφές το υπονοούμενο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύεται με την τρόικα αλλά μόνο σκύβει το κεφάλι, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ελπίδα και χωρίς Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο, δηλώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην επαναδιαπραγμάτευση: «Ευθύνη δική μας είναι να λέω την αλήθεια στον λαό και στους εταίρους μας. Οχι να κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας και εκείνους. Απέδειξα ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει. Και πρότεινα κι εκείνα που πρέπει να γίνουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αυτή είναι η αλήθεια, την οποία θα συνεχίζω να λέω και προς τους εταίρους μας και προς τον ελληνικό λαό. Το οφείλω και στους δύο».

Αγαλλίαση στους νεοδημοκράτες της Αργολίδας προσέφερε η Ελσα Παπαδημητρίου, η οποία με την απόφασή της να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο έθεσε εαυτήν εκτός κόμματος. Ηταν, μάλιστα, χαρακτηριστική η ατάκα ενός Αργείου νεοδημοκράτη που βρισκόταν χθες στη Βουλή, ο οποίος, ακούγοντας την κυρία Παπαδημητρίου να δηλώνει ότι θα συνεχίσει ως ανεξάρτητη, είπε: «Είκοσι χρόνια την περίμενα αυτή την ημέρα».

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση πάντως δεν ήταν το «ναι» της κυρίας Παπαδημητρίου στο Μεσοπρόθεσμο αλλά ότι εξελίχθηκε σε μεγαλύτερο δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ ακόμα και από τη στενή της φίλη, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, που ψήφισε «παρούσα». Η κυρία Παπαδημητρίου χαρακτήρισε μάλιστα στάση Πόντιου Πιλάτου το «παρών», ενώ καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόσο κατά την ομιλία της όσο και κατά την ψηφοφορία.

Γιώργος Λυκουρέντζος


Ανακούφιση για το «ναι» της Ελσας που δεν θα λείψει σε κανέναν

«Το Μεσοπρόθεσμο του Βενιζέλου» φέρνει ακόμη χειρότερες μέρες για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες. Κάθε μέρα που θα περνά αυτή η διαπίστωση που κάναμε στη Βουλή με συγκεκριμένα στοιχεία θα επιβεβαιώνεται στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία. Το θανάσιμο λάθος του Παπακωνσταντίνου διαιωνίζεται από τον Βενιζέλο.

Αυτή είναι η εκτίμηση που κάνουν στη Νέα Δημοκρατία, λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Η Συγγρού επικεντρώνει τη στρατηγική της στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, μια και θεωρούν ότι επί της ουσίας είναι ο μοναδικός που τραβάει το… κουπί της κυβερνητικής πολιτικής και αργά ή γρήγορα θα είναι αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά. Θεωρούν, δηλαδή, πιθανόν να εφαρμοστεί το ίδιο τέχνασμα που έγινε στην περίπτωση Σημίτη – Παπανδρέου και θέλουν από τώρα να αποδομήσουν τον κ. Βενιζέλο, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται τίποτε άλλο παρά από την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος μιας ανάλγητης αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής. Ο λογαριασμός που θα στείλει ο κ. Βενιζέλος μέχρι το τέλος του 2011 θα φτάσει τα σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ, επισημαίνουν στη Ν.Δ. Στη Νέα Δημοκρατία σήμερα στρέφει το ενδιαφέρον της στην ψηφοφορία του Εφαρμοστικού Νόμου. Επί της αρχής θα ψηφίσει «όχι», αλλά θα υπερψηφίσει άρθρα που προωθούν τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτή, εξάλλου, ήταν και η απάντησή της σε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ζητούσε στο πνεύμα της αλληλεγγύης με το σύνολο της Ευρώπης να υπερψηφίσει το μεταρρυθμιστικό πακέτο.

Για το θέμα της κυρίας Παπαδημητρίου η Νέα Δημοκρατία μοιάζει περισσότερη ανακουφισμένη από την απαλλαγή ενός βάρους παρά ενοχλημένη. Οπως έλεγε συνεργάτης του κ. Σαμαρά, η κυρία Παπαδημητρίου από τότε που διεγράφη η κυρία Μπακογιάννη είχε πάψει να λειτουργεί ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ήταν ωσεί παρούσα στις συνεδριάσεις του κόμματος. Ηταν μια προειλημμένη απόφασή της και απλώς έλειπε η ημερομηνία αποχώρησής.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη βουλευτή Ελσα Παπαδημητρίου, προτού ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της και το «ναι στο Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε: «Η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου ανακοίνωσε, σήμερα, την απόφασή της να αποχωρήσει από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοδιαγράφτηκε. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την πορεία ευθύνης και ελπίδας, που οφείλει προς τον ελληνικό λαό».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα