Αλλόκοτα πλάσματα σε ένα μαγικό σόου

Τα μέλη των Tiger Lillies, αφού έδωσαν τη δική τους παράσταση στο πλευρό των «Αγανακτισμένων», θα βρεθούν στη σκηνή του Badminton για να μας ταξιδέψουν στη σκοτεινή πλευρά της σελήνης.

Το ραντεβού για το Σύνταγμα είχε κλειστεί εδώ και ημέρες. Οι δύο Αντριαν και ο Μάρτιν, τα τρία μέλη των Tiger Lillies, πριν ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου Badminton, έκαναν μια στάση -ως όφειλαν- στο «συναυλιακό» σανίδι της πλατείας Συντάγματος. Εδωσαν τον δικό τους μουσικό παλμό, τραγούδησαν το εμβληματικό τους κομμάτι «Start a fire», στάθηκαν στο πλευρό των «Αγανακτισμένων». Τους τρεις αγαπημένους Λονδρέζους προσέγγισε απευθείας η επιτροπή των «Αγανακτισμένων» καλώντας τους να βρεθούν κοντά τους στο Σύνταγμα προχθές το βράδυ, παρόλο που είχαν μόλις πατήσει το πόδι τους στην Αθήνα.

Η επιστροφή των αγαπημένων του ελληνικού κοινού γίνεται με αφορμή την παρουσίαση της παραγωγής τους «Freakshow» στην πρωτεύουσα. Μια παραγωγή, στην οποία πολλοί Ελληνες έχουν βάλει την υπογραφή τους, αφού αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του θεάτρου Badminton.

Η ιδέα της παράστασης, που αποτελεί και το σίκουελ του «Tiger lillies Circus», γεννήθηκε από τα θεάματα που παρουσιάζονταν στα μέσα του 19ου αιώνα στην Αμερική. Τότε, δηλαδή, που η διασκέδαση για τους κατοίκους των μικρών πόλεων ερχόταν μέσα από τα sideshows ή καλύτερα από τα σόου τεράτων, τα οποία περιόδευαν ανά τις πόλεις για να «τρομάξουν» τους θεατές. Νάνοι, σιαμαία αδέλφια, άτομα με κάθε είδους ανατομικά προβλήματα, άνθρωποι που κατάπιναν φωτιές και σπαθιά, ακόμα και ζώα με δυσμορφίες. Σε αυτά τα εκκεντρικά πλάσματα είναι αφιερωμένη η παράσταση των Tiger Lillies, μια παραγωγή που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη δημιουργία του γκρουπ.

Μαζί τους επί σκηνής, νάνοι, γυναίκες λάστιχο, ακροβάτες, ζογκλέρ, όλοι εκείνοι οι περφόρμερ που ταιριάζουν τόσο στο αλλόκοτο περιβάλλον τους. Τι ακριβώς θέλουν να περάσουν με αυτήν τους την παράσταση; «Το Freakshow είναι η σκοτεινή πλευρά της σελήνης. Εκεί όπου οι άνθρωποι δεν θέλουν να κοιτάζουν και δεν μπορούν να κατανοήσουν. Μιλάει για την ομορφιά και την ασχήμια, την ευαισθησία και τη σκληρότητα του περιθωριακού σύμπαντος των παράξενων πλασμάτων» λέει ο Μάρτιν Ζακ, ένας εκ των τριών μελών.

Και μπορεί η λονδρέζικη μπάντα να έχει μεγάλο σουξέ στην Ελλάδα, δεν τα πάει άσχημα όμως και στο εξωτερικό. Η παγκόσμια περιοδεία στα σημαντικότερα φεστιβάλ και σε διακεκριμένες αίθουσες, όπου παρουσιάστηκε η νέα παραγωγή, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ οι κριτικές που απέσπασε από τον Τύπο ήταν εγκωμιαστικές.

«Κατάφεραν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από το να είσαι διαφορετικός» γράφει γερμανική εφημερίδα. Τελικά αυτό είναι και το σημαντικότερο…

Info: Η παράσταση των Tiger Lillies «Freakshow» φιλοξενείται στο θέατρο Badminton (Αλσος Στρατού, Γουδή) έως και τις 2 Ιουλίου.

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα