Η… δύσκολη Βάσω τελικά θα ψηφίσει «ναι»

Ούτε λέξη δεν βρήκε για να απαντήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα όσα συγκεκριμένα τού έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς και προσπάθησε να διαφύγει με γενικόλογες διατυπώσεις και τη γνωστή του ρητορική δεινότητα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι δήθεν είναι απών από τη σωτηρία της χώρας, υιοθέτησε ωστόσο τη λογική του μονοδρόμου του Μνημονίου που εξέφραζε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι, αν υπήρχε καλύτερο πρόγραμμα από το Μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ θα το πρότεινε.

Τις εντυπώσεις πάντως έκλεψε το εντυπωσιακό «άδειασμα» του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου στον Θ. Πάγκαλο (σε αντίθεση με τη χαλαρή στάση της κυβέρνησης έως εκείνη την ώρα) για τις δηλώσεις του περί τανκς. «Η χώρα δεν θα γίνει ποτέ Αργεντινή. Υπάρχουν συντεταγμένες πολιτικές δυνάμεις και είναι άσκοπες οι συζητήσεις επιστροφής στο παρελθόν» είπε, ενώ μαζί του συμφώνησε και ο Ευ. Βενιζέλος.

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα νομιμότητας της μεταβίβασης των μετοχών του ΟΤΕ, τονίζοντας ότι ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήριζε παράνομη τη μεταβίβαση επί Ν.Δ.

Καταπέλτης κατά του Μεσοπρόθεσμου αλλά και σίγουρη για την κατάρρευση της χώρας εμφανίστηκε η Βάσω Παπανδρέου. Χρησιμοποιώντας ωστόσο ως άλλοθι το ότι, αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, η κατάρρευση της χώρας θα έρθει άμεσα, δήλωσε ότι δεν μπορεί να σηκώσει μια τέτοια ευθύνη και γνωστοποίησε ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο επιλέγοντας «το μαχαίρι αντί για το πιστόλι».

Λίγη ώρα νωρίτερα, μιλώντας με δημοσιογράφους ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι στο νέο φορολογικό θα υπάρξει εκλογίκευση του 23% ΦΠΑ στην εστίαση αλλά και ότι, όταν ψηφιστεί το νέο φορολογικό, δεν θα ισχύουν οι διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα