Ο Παπανδρέου παρακαλούσε και ο Βενιζέλος τρομοκρατούσε

O κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε χθες βέβαιος ότι το Μεσοπρόθεσμο θα υπερψηφιστεί, δεν μπόρεσε στην ομιλία του να κρύψει ότι ο φόβος της καταψήφισης κυριαρχεί στο ΠΑΣΟΚ και προσπάθησε με μια καθαρά επικοινωνιακή αλλά παντελώς ελλιπή σε ουσία ομιλία να πείσει τους βουλευτές του. Απευθυνόμενος αποκλειστικά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τούς ζήτησε να ακούσουν την ψυχή τους και την εσωτερική τους πατριωτική συνείδηση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου πατριωτικό καθήκον και τη μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα να ορθοποδήσει.

Δείχνοντας να μην πιστεύει και ο ίδιος ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να φτάσει στο 2013, ο Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε αίσθηση κάνοντας από τώρα τον απολογισμό του 2013, για το οποίο είπε πόσο καλή θα είναι η κατάσταση για την Ελλάδα στην περίπτωση που το Μεσοπρόθεσμο ψηφιστεί. «Ο απολογισμός το 2013 δεν θα είναι μόνο η σωτηρία από τη χρεοκοπία και την αντιμετώπιση χρέους. Θα έχει ανακάμψει η οικονομία και θα παράγει νέες θέσεις εργασίας» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα δώσει στην Ελλάδα τη χρονική ανάσα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες. Και επειδή προεκλογική ομιλία χωρίς υποσχέσεις δεν νοείται, ο κ. Παπανδρέου άρχισε τις υποσχέσεις για άλμα στην ποιότητα των υπηρεσιών, στο σύστημα πρόνοιας, στην παιδεία, στην ανάπτυξη, στη στήριξη της απασχόλησης και των ανέργων.

Αν ο πρωθυπουργός προσπάθησε να αφυπνίσει τον πατριωτισμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ανέλαβε το δύσκολο έργο της τρομοκράτησης της κοινωνίας. Η ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και το αίτημα για πέντε συνεδριάσεις αντί τριών ήταν αρκετό για να «εξοργίσει» τον συνήθως ψύχραιμο κ. Βενιζέλο, ο οποίος είπε: «Αν δεν πάρουμε την 5η δόση θα αδειάσουν τα Ταμεία. Και δεν εννοώ μόνο του κράτους αλλά του κάθε νοικοκυριού» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ούτε ο κ. Παπανδρέου όμως ούτε ο κ. Βενιζέλος απάντησαν στο επίμονο ερώτημα της αντιπολίτευσης πώς είναι δυνατόν οι δανειστές μας να διακινδυνεύουν 350 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι το χρέος για μια δόση 12 δισ. ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα