Πήγε «ταμείο» ο Ψωμιάδης, στον… κουβά Τσακογιάννης και Μπέος

«Στοίχημα» για να κερδίσουν την ελευθερία τους έβαλαν χθες οι εννέα πρώτοι συλληφθέντες για τους στημένους αγώνες, που βρέθηκαν ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασσίμη, προκειμένου να απολογηθούν για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν (εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοίχημα, εκβίαση, απάτη, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Κάποιοι εξ αυτών όμως δεν το κέρδισαν… Ετσι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι ως «διευθύνοντες» την οργάνωση, Αχιλλέας Μπέος (αφεντικό του Ολυμπιακού Βόλου) και Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηλιούπολης), οδηγήθηκαν χθες στις φυλακές. Την ίδια τύχη είχε και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης μεγάλου γραφείου παράνομου στοιχήματος Βασίλης Καρακούλιας. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγυοδοσίας αφέθηκαν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι Σταύρος Ψωμιάδης, Ανδρέας Δημόπουλος, Νικόλαος Παντέλης, Αθανάσιος Ντότσης, Δημήτρης Ζαβαντίας και Νικόλαος Ζαμάνης.

Σήμερα ενώπιον του ανακριτή θα προσέλθουν για να απολογηθούν ο Νίκος Χάλκος, πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολης, και ο Βασίλης Γεωρτσιάκος, μπούκερ.

Επισημαίνεται ότι εξακολουθούν να καταζητούνται ακόμα τέσσερα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ανάμεσά τους και ο Μάκης Ψωμιάδης.

Ωστόσο χθες ο συνήγορος του πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ Γ. Παπαδόπουλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, ενημέρωσε τον ανακριτή για την πρόθεση του πελάτη του να παραδοθεί τιςπροσεχείς ημέρες. Ο κ. Κεχαγιόγλου παρατήρησε με βάση το υλικό της δικογραφίας ότι «πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Οποιαδήποτε συνομιλία φιλική δεν σημαίνει και ποινικό αδίκημα».

Χθες πρώτος πέρασε την πόρτα του ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο 26χρονος γιος του Μάκη Ψωμιάδη και πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας, Σταύρος. Ο νεαρός Ψωμιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή της ιλλιγιώδους εγγύησης των 800.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Από τα χρήματα της εγγυοδοσίας, τα 250.000 ευρώ τα κατέβαλε μετρητά και τα υπόλοιπα 550.000 ευρώ μέσω υποθήκης ακινήτου, το οποίο βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό. Κατά την αποχώρησή του ο πρόεδρος της Καβάλας τόνισε: «Με μπλέξανε χωρίς να φταίω».

Επισημαίνεται ότι ο συνήγορος του 26χρονου, Χρήστος Στάθης, αφού έκανε λόγο για πενθήμερη διαπόμπευση του εντολέα του, σε ερώτηση για το αν θα παρουσιαστεί τελικά στις αρχές ο πατέρας του Μάκης Ψωμιάδης ανέφερε: «Δεν έχει λόγους να μην εμφανιστεί. Ομως πραγματικά δεν γνωρίζω πότε θα γίνει αυτό».

Αντίθετα, ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη των απολογιών, ο μπούκερ Βασίλης Καρακούλιας, κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της στοιχηματικής απάτης, της δωροδοκίας και της εγκληματικής οργάνωσης, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτές και τόνισε ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα με τα οποία φέρεται να έχει συστήσει οργάνωση. Επισημαίνεται ότι, όπως προκύπτει από την έκθεση κατάσχεσης από το σπίτι του κατηγορουμένου, βρέθηκαν 450 δελτία του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κανένα δεν αφορά στημένο αγώνα και άρα δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος εις βάρος του. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με καταθέσεις που υπάρχουν στη δικογραφία, ο Β. Καρακούλιας φέρεται να διατηρούσε μεγάλο γραφείο παράνομου στοιχηματισμού, με απευθείας πρόσβαση στα παράνομα στοιχήματα της Κίνας μέσω ειδικού μηχανήματος («Κινέζος»).

Τον δρόμο προς τις φύλακες έδειξαν με ομόφωνη απόφασή τους ανακριτής και εισαγγελέας και στους Γιώργο Τσακογιάννη και Αχιλλέα Μπέο, τους φερόμενους ως εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά δεν έπεισαν με τα επιχειρήματά τους.

Στους υπόλοιπους κατηγορουμένους που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ υποχρεώθηκαν στην καταβολή εγγυοδοσίας από 15.000 έως 800.000 ευρώ. Αναλυτικά, στον μάνατζερ Αθανάσιο Ντότση και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Δημήτρης Ζαβαντία επιβλήθηκε η καταβολή εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ.

Στον Ανδρέα Δημόπουλο, μπούκερ, και τον Νικόλαο Παντέλη, προπονητή, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγυοδοσίας 15.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Α.Τ.

Απολογία ενώπιον του ανακριτή έδωσε και ο σωματοφύλακας του Αχιλλέα Μπέου, Νικόλαος Ζαμάνης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας χθες στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ήταν δρακόντεια -κατά πρωτοφανή τρόπο- με την είσοδο στο κτίριο 9, όπου βρίσκεται το γραφείο του ανακριτή, να είναι απαγορευμένη ακόμα και στους δημοσιογράφους.

Εν τω μεταξύ, αιφνιδιαστικά χθες ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε να αντικατασταθεί και να πάρει άλλος τη θέση τού εποπτεύοντος τους αρμόδιους για τον αθλητισμό εισαγγελείς. Ο αντιεισαγγελέας είναι αδελφός του Α΄ αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιου Κανελλόπουλου, που είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΑΕ, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λίγκα. Οπως είναι γνωστό, ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος εμπλέκεται στην υπόθεση του σκανδάλου των στημένων αγώνων. Τις προσεχείς ημέρες ο κ. Τέντες θα αποφανθεί επί του αιτήματος.


Διάψευση Πιλάβιου για την Εθνική

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος διέψευσε την εμπλοκή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα στημένα παιχνίδια, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει στην Ευρώπη, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να μην αρχίσει!

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» που έκανε λόγο για την ύπαρξη νέας δικογραφίας, από τη Θεσσαλονίκη, η οποία θα γίνει γνωστή τις προσεχείς ημέρες και, όπως αναφέρει, θα εμπλέκει στα στημένα παιχνίδια και την Εθνική, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, προέκυψε από εσφαλμένη πληροφόρηση.

Ο κ. Πιλάβιος διαβεβαίωσε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του τίποτα μεμπτό.

«Η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, καταλαμβάνει θέση επικεφαλής στον όμιλό της και συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες να σημειώσει ακόμα μία επιτυχία. Οπως όλες όσες έχει πετύχει στο παρελθόν, οι οποίες οφείλονται, χωρίς καμία αμφιβολία, στην υψηλή αγωνιστική απόδοση των διεθνών ποδοσφαιριστών και στους προπονητές τους. Δεν έχει υποπέσει τίποτα μεμπτό στην αντίληψή μου και πιστεύω ότι η εμπλοκή της Εθνικής ομάδας σε αυτήν την υπόθεση εδράζεται σε εσφαλμένη πληροφόρηση».

Για τον κίνδυνο να χάσει ο Ολυμπιακός Βόλου την ευρωπαϊκή συμμετοχή, είπε: «Είναι ευθύνη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Χρειάζεται τελεσίδικη απόφαση για να μην παίξει. Θα αγωνιστεί κανονικά».

Ο κ. Πιλάβιος επεσήμανε, εξάλλου: «Αν δεν γίνει εκκαθάριση, αμφιβάλλω αν μπορεί να αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα».


Μπέος κατά Πατέρα 

«Ο,τι έχω κάνει μαζί του τα κρατάω για πάρτη μου»

Ο Αχιλλέας Μπέος (Α) συνομιλεί, στις 8 Μαρτίου του 2011, με τον Θανάση Κανελλόπουλο (Β), στον οποίο μεταφέρει όσα του είπε ο επιχειρηματίας Στιβ Κακέτσης για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟ Νίκο Πατέρα και τη μεταξύ τους διαμάχη (σ.σ.: Μπέου – Πατέρα).

Α: Μου ‘στειλε μήνυμα ο Πατέρας.

Β: Τι μήνυμα, στο κινητό;

Α: Με τον Κακέτση.

Β: Με τον Κακέτση, μάλιστα, ναι.

Α: Οτι δεν έχει δώσει αυτός καμία κασέτα, να ψαχτώ αλλού, κι ότι έχω πρόβλημα μαζί του. Και του ‘πα του Κακέτση, πες του ότι αυτός (σ.σ.: ο Πατέρας) κυκλοφορεί με μπράβους. Ο,τι πρόβλημα έχω εγώ μαζί του έχει κι αυτός μαζί μου (…)

Β: Σου είπε ότι έχεις πρόβλημα εσύ μαζί του;

Α: Οτι θα έχω πρόβλημα, ρε παιδί μου, είναι έμμεσα απειλή ότι να προσέχω.

Β: Το κατάλαβα, ναι.

Α: Να προσέχω κατάλαβες; Και του είπα πες του το ίδιο. Ισχύει, αλλά εγώ πες του είμαι άντρας, ό,τι και να γίνει αυτά που ξέρω και έχω κάνει μαζί του τα κρατάω για πάρτη μου (ακατάληπτο) για αλητείες, μιλάμε για διαιτητές για αυτά, ότι εγώ του χρωστάω σε αυτόν που ανέβηκα Α’ Εθνική, ότι έπαιρνα 500.000 στη Β’ Εθνική και παίρνω 5.000.000 τώρα, μιλάμε (ακαταλήπτο) πράγματα, και του είπα πες του ότι αν με βοήθησε μια φορά, να φέρει τον άνθρωπο μπροστά. Εγώ εκμεταλλεύτηκα το όνομά του (ακατάληπτο), τίποτε άλλο δεν έκανε για μένα, αντίθετα εγώ του ‘κανα πολλά πράγματα τα οποία τα κρατάω για μένα.

Β: Μάλιστα. Τι να σου πω, έχει αποθρασυνθεί τελείως.

Α: Εχει χάσει τον έλεγχο…

Β: Ακριβώς, και δεν ξέρει τι κάνει τώρα.

Α: Και του λέω, ρε Στιβ, μου λέει μου ορκίστηκε… ρε συ Στιβ, του λέω, δεν έχει τι να κάνει; Βγαίνει στο μπαλκόνι και μετράει τα αυτοκίνητα που περνάνε. Εχει τρελαθεί ο άνθρωπος. Μου λέει τον πρόδωσες. Εγώ, του λέω; Αυτός προσπάθησε να με μειώσει μέσα σ’ ένα Δ.Σ. με ένα προσωπικό μου πρόβλημα. Και τον έχει πειράξει αυτό.

Β: 18.30 η ώρα στο γραφείο θα είναι… γιατί μετά έχω να πάω σε μια δουλειά. Μην αργήσεις.

Α: Εντάξει 18.30.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Πατέρας, μιλώντας στον Sentra fm, διευκρίνησε ότι στο Λονδίνο ταξίδεψε για το πάρτι της αδερφής του και τώρα είναι πίσω στην Αθήνα, από το βράδυ της Κυριακής. Παράλληλα, για το θέμα των στημένων αγώνων δήλωσε: «Ας αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εγώ, όταν έχω κάτι να πω, τότε θα μιλήσω…».


«Είμαι ένας επιχειρηματίας με τρία παιδιά»

Αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται στην απολογία του ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηλιούπολη Γιώργος Τσακογιάννης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, στον οποίο αποδίδεται διευθυντικός ρόλος -κατά το κατηγορητήριο- στην οργάνωση που λυμαινόταν το ελληνικό ποδόσφαιρο «στήνοντας» ποδοσφαιρικούς αγώνες, παρέδωσε στον ανακριτή 11σέλιδο απολογητικό υπόμνημα. Σε αυτό φέρεται να υποστηρίζει ότι οι σε βάρος του κατηγορίες είναι αβάσιμες και αναληθείς, επισημαίνοντας ότι «δεν συμμετέχω σε καμία εγκληματική οργάνωση, δεν έχω δωροδοκήσει κανένα πρόσωπο για να αλλοιώσει αποτέλεσμα αγώνα και βέβαια δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα προερχόμενα από εγκληματική δραστηριότητα».

Οπως χαρακτηριστικά φέρεται να αναφέρει ο κ. Τσακογιάννης στο υπόμνημά του, «ποτέ δεν έχω προβεί σε καμία πράξη αλλοίωσης αποτελεσμάτων, αφού άλλωστε, επαναλαμβάνω για άλλη μία φορά, δεν παίζω συστηματικά στοίχημα ούτε στον ΟΠΑΠ ούτε σε κάποια αλλοδαπή online εταιρία στοιχημάτων, ενώ στη δικογραφία δεν αναφέρεται πουθενά ότι αποκόμισα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος μέσω εμού περιουσιακό όφελος από την έκβαση των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων».

Παράλληλα, ο κ. Τσακογιάννης δηλώνει επιχειρηματίας, οικογενειάρχης, με τρία παιδιά, ενώ επισημαίνει ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί από τα δικαιώματά του ως μέτοχος της ΠΑΕ Ηλιούπολη. «Δεν επιθυμώ ένα χόμπι που είχα και έχω να καταστρέψει εμένα και την οικογένειά μου, καθότι μία ενδεχόμενη προφυλάκιση θα ήταν καταστροφική για τον τρόπο ανάπτυξης των παιδιών μου και τη βιωσιμότητα της επιχείρησής μου» επισημαίνει στην κατάληξη του υπομνήματός του.


«Ούτε απείλησα ούτε εκβίασα»

«Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα για “στημένο” αγώνα, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω παρένθετου προσώπου. Πολύ δε περισσότερο, ουδέποτε είχα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία προελθόντα από εγκληματική δραστηριότητα και ούτε ποτέ μετέτρεψα ή αξιοποίησα τέτοια περιουσία. Η περιουσιακή μου κατάσταση είναι άκρως διαφανής και υποβάλλω φορολογική δήλωση από το 2003, άπαντα δε τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι στη διάθεσή σας». Αυτά, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος, στο απολογητικό του υπόμνημα, το οποίο κατέθεσε ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα φέρεται να υποστήριξε ότι κατείχε «τυπικά» αυτήν τη θέση και ότι την ουσιαστική διοίκηση της ομάδας ασκούσαν ο αντιπρόεδρος Σταύρος Μπακιρζτής και ο γενικός αρχηγός της ομάδας Κωνσταντίνος Τσαλίκης.

Παράλληλα, ο 26χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναλαμβάνει το αίτημά του να ανοίξουν οι προσωπικοί του λογαριασμοί. Μάλιστα, προτείνει ως μάρτυρες τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, τον γενικό διευθυντή της Σούπερ Λιγκ Πατρίκ Κομνηνό και τον Ιωάννη Οικονομάκη, νομικό σύμβουλο της Σούπερ Λιγκ. Την ίδια στιγμή, ο 26χρονος καταφέρεται για μία ακόμα φορά κατά των ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι «έχει υποστεί βαρύτατο διασυρμό» από αυτά και έχει παραβιαστεί το τεκμήριο αθωότητάς του.


Καταγγελίες Κούγια εναντίον μάνατζερ

Εκβιασμούς από μάνατζερ που, όπως είπε, είναι κατηγορούμενος κατήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας. «Θέλω να καταγγείλω ότι από χθες το βράδυ γνωστός μάνατζερ μου αποστέλλει εκβιαστικά μηνύματα απειλώντας τα παιδιά μου και γι’ αυτόν τον λόγο θα καταθέσω μηνύσεις. Είναι ήδη κατηγορούμενος, είναι ο πιο γνωστός Ελληνας μάνατζερ, είναι μεταξύ των 68 που διώκονται».

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να τον μισεί, αλλά κάποιοι μεταθέτουν τις ευθύνες επάνω του!

«Εδώ και δύο μέρες έχει γίνει μια προσπάθεια να μετακινηθεί το θέμα προς άλλους πρωταγωνιστές. Βγαίνουν κάποιοι και λένε πως άλλος είναι ο αρχηγός. Η δική μου άποψη είναι πως οι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν σε αυτήν την υπόθεση, όπως η ΕΠΟ, πρέπει να στηριχτούν. Υπάρχει ένας άνθρωπος που με μισεί, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πρέπει να είστε προσεκτικοί στον τρόπο που χειρίζεστε τις σχέσεις των κατηγορουμένων με τον Μαρινάκη, διότι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης προσπαθούν να μεταθέσουν το βάρος στα θύματά τους».

{{-PCOUNT-}}52{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα