Η υποκρισία Μπεγλίτη για τη σύνταξη της μάνας του

Με το δηκτικό σχόλιο τηλεθεατή ότι «η δική μου μάνα όμως δεν έχει γιο τον Μπεγλίτη» σχολίασε ο εκ των παρουσιαστών της τηλεοπτικής εκπομπής (Β. Λυριτζής) τη φράση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη ότι «και η μάνα μου διαμαρτύρεται που της κόπηκε η σύνταξη και τη μάνα μου τη σέβομαι απολύτως. Οπως σέβομαι και τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, όπως σέβομαι και τους αποστράτους. Αλλά δεν μπορούν όμως να διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι απόστρατοι, όταν έχουμε και συνταξιούχους σε άλλα ταμεία, οι οποίοι και αυτοί υφίστανται σημαντικούς περιορισμούς».

Ο υπουργός σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάϊ («Πρώτη γραμμή»), αφού παρουσίασε τους συνταξιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων περίπου ως… προνομιούχους και έχοντες… προνόμια του παρελθόντος που πρέπει να απολέσουν χάριν τής προς τα κάτω ισότητας των Ελλήνων πολιτών που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση του Μνημονίου, τόνισε ότι «θα συνεχιστούν αλλαγές τις οποίες ξεκινήσαμε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο». Τέλος, για τους αποστράτους ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ωσάν να ήταν υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τόνισε: «Αλίμονο για τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, όπου εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας. Για μένα η πρώτη προτεραιότητα, το πρώτο στοίχημα, είναι η ασφάλεια για τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα και η έμπρακτη αλληλεγγύη προς αυτά τα στρώματα».

Σε όλα αυτά απάντησε συνολικά και με πολύ σκληρή ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτης Τζίμας, ο οποίος κατήγγειλε τη δυσάρεστη έκπληξη που περίμενε τους αποστράτους «με τη δημοσίευση των διατάξεων του εφαρμοστικού νόμου (άρθρο 44, παρ.11), που προβλέπει ότι όσοι αποστρατεύτηκαν με αίτησή τους και είναι κάτω των 60 ετών υπόκεινται σε νέα μηνιαία παρακράτηση-εισφορά, που κυμαίνεται από 6-10%, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης».

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα