Πήραν το δικό τους δρόμο

Η φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες περί αποχώρησης των αδελφών Αγγελόπουλων από τον μπασκετικό Ολυμπιακό έγινε πραγματικότητα. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ανακοίνωσαν μέσω επίσημης τοποθέτησής τους το τέλος της ενασχόλησής τους με τα διοικητικά δρώμενα στον Ολυμπιακό. Φυσικά αυτή η απόφαση έχει προεκτάσεις και στον ελληνικό αθλητισμό ο οποίος δέχτηκε ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα και ενδέχεται να ακολουθήσει και άλλο. Αναφερόμαστε στην πρόθεση των αδελφών Γιαννακόπουλων να απεμπλακούν από τα κοινά του Παναθηναϊκού.

Στην απόφαση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου έπαιξαν ρόλο πολλά. Οι δυο τους το σκέφτηκαν πολύ, προβληματίστηκαν και συζήτησαν με τον πατέρα τους, Κωνσταντίνο, προτού δημοσιοποιήσουν κάτι. Σημαντικό ρόλο -όπως τόνισαν- έπαιξε η σειρά διαιτητικών λαθών σε βάρος του Ολυμπιακού και «το παρασκήνιο που ελέγχει και επηρεάζει καταστάσεις, ομάδες και πρωταθλήματα».

Στην ανακοίνωση τους, αφού τονίζουν ότι η ενασχόληση τους με τον Ολυμπιακό έγινε με αποκλειστικό γνώμονα την αγάπη τους για την ομάδα και το μπάσκετ, κάνουν μία αναδρομή στα πεπραγμένα τους. Αναφέρονται στις επενδύσεις που πραγματοποίησαν αλλά και στις επιτυχίες της ομάδας με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στον τελικό της Ευρωλίγκας αλλά και την κατάκτηση των δύο κυπέλλων Ελλάδος, ενώ τονίζουν ότι «Η ΚΑΕ κατέβαλε στο Δημόσιο μόνο για φόρους 50.000.000 δολάρια».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κομμάτι της ανακοίνωσης που αναφέρεται στο παρασκήνιο: «είναι συνειδητή μας επιλογή να μην εμπλακούμε με οποιοδήποτε τρόπο με το παρασκήνιο που ελέγχει καταστάσεις, ομάδες και πρωταθλήματα. Για εμάς επιτυχία που έρχεται με μεθοδεύσεις και την εύνοια της διαιτησίας δεν είναι επιτυχία. Είναι συνειδητή μας επιλογή η κάθε παρέμβασή μας προς τους φορείς που σχετίζονται με το άθλημα να γίνεται επώνυμα. Είναι συνειδητή μας επιλογή να μην μπούμε στη λογική υποστήριξης οπαδικού Τύπου, αλλά οι σχέσεις μας με τους δημοσιογράφους να παραμείνουν σε αυστηρό επαγγελματικό πλαίσιο. Είναι συνειδητή μας επιλογή η σχέση μας με όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να παραμείνει σε πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού. Είναι συνειδητή μας επιλογή να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της βίας. Φέτος, με τη συμπαράσταση του κόσμου μας, τα καταφέραμε».

Ιδιαίτερα επιθετικοί είναι σε ότι αφορά τη διαιτησία αλλά και τη μη κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Για άλλη μια χρονιά οι διαιτητικές αποφάσεις και οι γνωστές μεθοδεύσεις καθόρισαν τον πρωταθλητή. Οχι μόνο παραμένουν ατιμώρητοι εκείνοι που αδίκησαν τον Ολυμπιακό, αλλά αναδεικνύονται προκλητικά. Πώς να μην αποθρασύνονται και να παρουσιάζονται φαινόμενα όπως το παγκόσμιο ρεκόρ των 18 έναντι δύο βολών του β΄ δεκαλέπτου του δεύτερου τελικού, όταν ο Ολυμπιακός προηγείτο με 10 πόντους. Ο τελευταίος φετινός αγώνας έγινε υπό συνθήκες που δεν δικαιολογούσαν την έναρξή του: ελλιπή μέτρα ασφαλείας, παράνομη είσοδος χιλιάδων θεατών χωρίς εισιτήρια, καταστρατήγηση ζωνών ασφαλείας, παρουσία πίσω από τους πάγκους και τη γραμματεία κουκουλοφόρων και «μπράβων» σε κοινή τηλεοπτική θέα, με την ανοχή της Αστυνομίας, με αποκορύφωμα την άνανδρη, εγκληματική επίθεση στους παίκτες και προπονητές μας. Δεν μεταθέτουμε σε κανέναν τις δικές μας ευθύνες. Στην πορεία ασφαλώς κάναμε λάθη. Για τις αήθεις επιθέσεις ένας δρόμος μόνο υπάρχει, αυτός της Δικαιοσύνης. Είμαστε περήφανοι που δεν κάναμε εκπτώσεις στις αξίες μας. Ολα αυτά τα χρόνια παλεύουμε ένα “σύστημα”, το οποίο αντιδρά πεισματικά, υπονομεύοντας συνεχώς τις προσπάθειές μας για να κατακτήσουμε αυτό που αξίζει στην ομάδα και στον κόσμο μας. Εχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητες που συμβαδίζουν με την ηθική, τον νόμο και τη λογική, αηδιασμένοι αποχωρούμε, με πόνο καρδιάς, από τον Ολυμπιακό μας και το ελληνικό μπάσκετ. Ευχαριστούμε όλους όσοι μας στήριξαν και αγωνίστηκαν μαζί μας».

Θοδωρής Λινάρδος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα