Τρώνε τον Πλασκοβίτη και με… αποδείξεις!

Με το ένα πόδι στην έξοδο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης. Αιτία, η διαβόητη πλέον διάταξη των αποδείξεων που υπήρχε στον Εφαρμοστικό Νόμο και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, αφού υποχρέωνε ουσιαστικά τους πολίτες να δώσουν πίσω τα χρήματα που καρπώθηκαν από την επιστροφή φόρου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «δ», ο κ. Πλασκοβίτης ήταν ο εμπνευστής και θιασώτης του συγκεκριμένου μέτρου και εκείνος που πήρε πάνω του τελικά την ευθύνη για την επίμαχη διάταξη των αποδείξεων.

Στελέχη του υπουργείου τόνιζαν ότι ο γενικός γραμματέας, παρά τις αντίθετες υποδείξεις ακόμη και συνεργατών του που του έλεγαν ότι «αυτό το μέτρο δεν περνάει», επέμενε να ενταχθεί η συγκεκριμένη διάταξη στον εφαρμοστικό νόμο. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο κ. Πλασκοβίτης θεωρούσε ότι η ανάγκη για έσοδα επέβαλλε την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης και είχε απορρίψει άλλες προτάσεις που του είχαν υποβληθεί και οι οποίες αφορούσαν κυρίως την επαναφορά του μέτρου της περαίωσης. Η εμμονή αυτή οφειλόταν στο γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας ήθελε έτσι να κλείσει την «τρύπα» του μέτρου των αποδείξεων, που «στοίχισε» στο Δημόσιο Ταμείο περίπου 800.000.000 ευρώ από αυξημένες επιστροφές φόρου σε σχέση με πέρυσι.

Ο νέος πολιτικός του προϊστάμενος, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μπροστά στη γενικευμένη κοινωνική κατακραυγή αναγκάστηκε δημοσίως σε άτακτη υποχώρηση το απόγευμα της Παρασκευής, παίρνοντας πίσω τη διάταξη δύο ώρες μετά την ανακοίνωσή της, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γκάφα των αποδείξεων έχει κάνει έξαλλο τον κ. Βενιζέλο. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μάλιστα, έλεγαν ότι ήδη ζητήθηκε η παραίτηση του γενικού γραμματέα, ο οποίος και την έχει υποβάλει στον προϊστάμενό του. Η σπουδαιότητα όμως της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του επίμαχου εφαρμοστικού νόμου καθυστέρησε την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης για λίγες ημέρες.

Φοίβος Κλαυδιανός

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα