Ονειρα θερινής νυκτός για το «σπίτι» της Ελένης

Μια πληροφορία, μια γκάφα και μια δυσφήμηση, που κατέληξε στην καλύτερη διαφήμιση… Η «είδηση», που τελικά δεν είχε καμία βάση, στάθηκε ικανή να φέρει τα πάνω κάτω στο δημαρχείο της Νάξου.

Κι αυτό γιατί στην εκπομπή «Πρωινή μελέτη», στο Star, ακούστηκε χθες ότι οι τοπικές Αρχές έμειναν τόσο ικανοποιημένες από την παραμονή της Ελένης Μενεγάκη και της εκπομπής της στο νησί που της έδωσαν ως δώρο με όλους τους επίσημους τίτλους ιδιοκτησίας… ένα σπίτι. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκείνη αποδέχτηκε αυτήν την… ευγενική κίνηση και τώρα θα έχει έναν ακόμη λόγο να πηγαίνει στο νησί των Κυκλάδων. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, από την ημέρα που η ωραία Ελένη ξεκίνησε τις εκπομπές εκεί… παρατηρήθηκε αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία. Λίγο αργότερα, στο δημαρχείο της Νάξου τα τηλεφωνήματα προκειμένου να διασταυρωθεί η είδηση δεν σταματούσαν να χτυπούν. Και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός βάλθηκε να δίνει απαντήσεις και εξηγήσεις για τη φήμη που πήρε τεράστια διάσταση. «Η δημοτική Αρχή δεν χάλασε ούτε ένα ευρώ για την παραμονή του “Καφέ με την Ελένη”. Απλώς προτείναμε κάποιους επιχειρηματίες που της παραχώρησαν χώρους για τη μετάδοση της εκπομπής και τη διαμονή της στο νησί. Η παρουσιάστρια φιλοξενήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο και είχε δωρεάν γεύμα την ημέρα και δωρεάν τα εισιτήρια του καραβιού. Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Νάξου τής προσέφεραν τα πάντα για να έχει μια ευχάριστη διαμονή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιανός. Μάλιστα, όσον αφορά το πώς ξεκίνησε όλη αυτή η φημολογία, ο αντιδήμαρχος αποκάλυψε ότι σε μια από τις εκπομπές που βγήκαν από το νησί, η καλεσμένη Στελίνα Κονιτοπούλου είπε στην Ελένη: «Οταν θα χτίσεις σπίτι, θα σου κάνουμε δώρο τα μάρμαρα από τον Κινίδαρο». Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι όσα ειπώθηκαν περί δωρεάς σπιτιού στην παρουσιάστρια είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ενώ δήλωσε ότι το πιο πιθανό είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής να της έχουν προτείνει να της παραχωρήσουν κάποιο πολυτελές διαμέρισμα για να μείνει κατά τις καλοκαιρινές διακοπές της.

Ο δήμαρχος Νάξου, Εμμανουήλ Μαργαρίτης, αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση για το θέμα, ενώ άνθρωπος από το περιβάλλον του μας μετέφερε ότι ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με το γεγονός. «Ο δήμαρχος είναι πολύ φιλόξενος και οι κάτοικοι του νησιού εξίσου περιποιητικοί. Βοηθάμε όποιον δημοσιογράφο θελήσει να μας επισκεφθεί, είμαστε πρόθυμοι να τον ξεναγήσουμε και να του γνωρίσουμε τον τόπο μας. Τέτοια θέματα είναι αστεία. Λέτε σε κάθε δημοσιογράφο που έρχεται να χαρίζουμε σπίτια και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς; Πώς είναι δυνατόν κάποιος να εκθέτει έναν δήμο κατ’ αυτόν τον τρόπο χωρίς να διασταυρώσει την είδηση;».

Ολη αυτή η ιστορία, βέβαια, που ξεκίνησε ως δυσφήμηση, μάλλον σε διαφήμιση για τη Νάξο κατέληξε αφού, αν και για ανύπαρκτο λόγο, το νησί ακούστηκε όχι σε ένα αλλά σε όλα τα κανάλια – και μάλιστα εν τω μέσω του θέρους. Αχ, Ελένη, πάλι την έκανες τη ζημιά σου… (με την καλή έννοια).

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα