Ραγκούσης: Να πληρώσουν όσοι είχαν θέσεις εξουσίας από το 1974

Βαριά, έκτακτη φορολόγηση για όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κατείχαν ανώτατες θέσεις από το 1974 και μετά και αποκόμισαν υπεραξία από το αναπτυξιακό «μπουμ» της χώρας πρότεινε αιφνιδιαστικά χθες ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, πλησιάζοντας στην αντίστοιχη πρόταση του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., άλλωστε, ήταν ο πρώτος που ζήτησε τον ουσιαστικό έλεγχο όλων των αιρετών προσώπων από το 1974 και εξής, με την κυβέρνηση τώρα, πολλούς μήνες μετά, να αναγκάζεται να έρθει βήμα βήμα κοντά στις απόψεις του.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και εν όψει του νέου φορολογικού νόμου η κυβέρνηση έχει «ηθική και ιστορική υποχρέωση» να ξεκινήσει μία τέτοια διαδικασία που θα δημιουργήσει αίσθηση κάθαρσης και… νέμεσης, αφού κατά τον ίδιο οι πολίτες σήμερα πληρώνουν τη «σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης». «Η σημερινή γενιά δικαιολογημένα διαμαρτύρεται και λέει “γιατί πληρώνω εγώ τα σπασμένα μιας ολόκληρης περιόδου;”» παρατήρησε. «Φωτογραφίζοντας» ποιους θα πρέπει να αγγίζει η αντίστοιχη ρύθμιση, εφόσον υιοθετηθεί, έκανε λόγο για υπουργούς, βουλευτές, αξιωματούχους, διορισμένους ή αιρετούς στο κεντρικό κράτος ή στην Αυτοδιοίκηση, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, ΕΣΥ και άλλους που κατείχαν θέσεις ευθύνης και αποδεικνύεται υπεραξία στις καταθέσεις και τα ακίνητά τους. «Τέτοιες προτάσεις έχουν συζητηθεί» αποκάλυψε, ερωτηθείς αν θα υποβάλει την πρότασή του στα κυβερνητικά όργανα, ζητώντας να εμπλουτιστούν εν όψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για να αποκατασταθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης και να υπάρξει κοινωνική γαλήνη από την άρση της αίσθησης αδικίας. «Δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να πείσουμε τον λαό ότι κατανέμουμε τις θυσίες και τα βάρη με δίκαιο τρόπο» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως «έστριψε» διά της απαντήσεως περί μεγάλων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, που «εν πολλοίς είναι υπεύθυνο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα». Εριξε λοιπόν και πάλι το μπαλάκι στους πολίτες που θα κληθούν να τοποθετηθούν για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα μέσω δημοψηφισμάτων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα