Νέα παραίτηση από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες, με επιστολή του στον Μιχάλη Καρχιμάκη, ο «λοχαγός» επί Σημίτη και πρώην γ.γ. στο υπουργείο Τύπου και πρόεδρος του ΟΑΕΔ Γιάννης Νικολάου, λίγες μέρες μετά την παραίτηση του κ. Αντώνη Κοτσακά.

Χαρακτηρίζοντας «οικονομικά αδιέξοδο και κοινωνικά άδικο» το Μεσοπρόθεσμο, καθώς «συνεχίζει και διευρύνει την αποτυχημένη συνταγή του πρώτου Μνημονίου», ο κ. Νικολάου στρέφεται κατά της κυβερνητικής πολιτικής. «Δεν είναι μονόδρομος» σημειώνει, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση επιτίθεται στο εισόδημα των οικονομικά ασθενέστερων, έχοντας εγκαταλείψει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια. «Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για να εφαρμόσει αυτή την πολιτική», αφού «ούτε οι πολίτες ρωτήθηκαν ούτε το ΠΑΣΟΚ», όπως λέει, κάνοντας λόγο για «πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων» και «ιδιωτικοποιήσεις σε τιμή ευκαιρίας». «Η λαϊκή εντολή δεν υποκαθίσταται με δημοψηφίσματα εκτός ύλης και δημοκρατική ευαισθησία a la carte» λέει, προειδοποιώντας ότι «υπάρχουν στην κοινωνία διεργασίες που αναζητούν νέες πολιτικές» και ότι «αν το ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκριθεί, θα υπάρξουν άλλοι δρόμοι». Θεωρεί δε εξαιρετικά αμφίβολο να «αλλάξει ρότα» το ΠΑΣΟΚ, αν και το εύχεται…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα