Χρυσό μετάλλιο δειλίας για τον πρωθυπουργό στα Special Olympics

Δεν μπορεί να εμφανιστεί πουθενά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αν δεν είναι «στεγανοποιημένος» ο χώρος και δεν έχουν αποκλειστεί πολίτες που μπορούν να αποδοκιμάσουν την αυτού μεγαλειότητα, τον υιό της Μαργαρίτας. Επιβεβαίωσε με την απουσία του από το Καλλιμάρμαρο ότι ήταν και παραμένει ρίψασπις και χωρίς καμία ευαισθησία μέχρι το τέλος.

Αποκορύφωμα της πρωτοφανούς πολιτικής του δειλίας είναι ότι ο πρωθυπουργός, που έχει γεννηθεί στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, χώρα που έχει αναδείξει το κίνημα των Special Olympics, δεν εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης που έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο το Σάββατο το βράδυ. Θα συμμετάσχει πάντως σε εκδήλωση για τα Special Olympics που θα γίνει σήμερα στη (καλά φρουρούμενη και υπό αστυνομικό κλοιό!) Βουλή…

Το εξωφρενικότερο από όλα ήταν ότι από το Μαξίμου απαντούσαν ότι ο κ. Παπανδρέου είχε άλλες δουλειές, γι’ αυτό και δεν παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης των Special Olympics, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες αθλητές και μέλη αποστολών από 183 χώρες.

Η συμπεριφορά αυτή του Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί μνημείο υποκρισίας, μια και -εκτός των επισήμων που ήταν στην τελετή- προσέβαλε ανθρώπους που όλοι μας οφείλουμε να υποκλινόμαστε μπροστά τους, γιατί με το παράδειγμά τους μας δείχνουν τι σημαίνει «μάχομαι για τη ζωή»: Τους αθλητές των Special Olympics που ήρθαν στη χώρα μας από όλα τα μέρη του πλανήτη.

Ο κ. Παπανδρέου, που έμαθε ότι στην πρόβα που είχε γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο λίγες ημέρες πριν χιλιάδες θεατές που είχαν πάει να την παρακολουθήσουν αποδοκίμασαν το «φάντασμά» του, αποφάσισε να γίνει πραγματικό φάντασμα στην κανονική τελετή έναρξης.

Την Πέμπτη το βράδυ, στην πρόβα της τελετής, όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η εικονική άφιξή του κ. Παπανδρέου ο κόσμος που ήταν εκεί ξέσπασε σε αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα σε βάρος του και αιφνιδίασε τους διοργανωτές, αλλά και τον ηθοποιό που είχε αναλάβει να προβάρει τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού.

Οσα συνέβησαν ήταν αυτά που ανάγκασαν τον κ. Παπανδρέου να κρυφτεί. Η εικόνα του να αποδοκιμάζεται σε ζωντανό δίκτυο από χιλιάδες πολίτες και να μεταδίδεται σε ολόκληρον τον κόσμο έλουσε με κρύο ιδρώτα το Μαξίμου και τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου. Προτίμησαν να τον εξαφανίσουν γιατί είχε… άλλες δουλειές (τίποτα σούσι ή βόλτες με το κανό, ως συνήθως), που ποτέ δεν ανακοινώθηκαν από το Μαξίμου.

Μεταξύ αυτών που περίμεναν να εμφανιστεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρονγκ, ο πρόεδρος του Κινήματος των Special Olympics Τιμ Σράιβερ κ.ά, αλλά εκείνος προτίμησε να την… κάνει από το να έρθει αντιμέτωπος με τη λαϊκή κατακραυγή, εξαιτίας των κατοχικών μέτρων που λαμβάνει σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ως συνήθως το έσκασε, όπως έκανε και όταν εμφανίστηκε στη Σύρο και τον αποδοκίμασαν πολίτες και έτρεξαν να τον φυγαδεύσουν οι αστυνομικοί του πριν από λίγες εβδομάδες, όπως έκανε και πριν από τον ανασχηματισμό, όταν με το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και του πέταξαν αντικείμενα οι πολίτες αποδοκιμάζοντάς τον ταυτόχρονα. Βλέπεις, πολύ δύσκολος καιρός για πρίγκιπες…

Νίκος Ελευθερόγλου


Το σχέδιο ανατροπής (πριν από το τηλεφώνημα στον Σαμαρά) και το βαλιτσάκι της ΕΥΠ

Μια αποκάλυψη που, αν είναι αλήθεια, μας γυρίζει σε «σκοτεινές εποχές» της χώρας μας αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Το Παρόν», ότι το βαλιτσάκι της ΕΥΠ μπλόκαρε την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «έγκυρες πηγές, που έχουν πρόσβαση σε… απρόσιτα στοιχεία, υποστηρίζουν ότι το “βαλιτσάκι της ΕΥΠ” κατέγραψε συνομιλίες και κινήσεις που στόχο είχαν την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου».

Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε ενημέρωση του πρωθυπουργού και οι αποφάσεις είχαν παρθεί αργά το βράδυ της προπερασμένης Κυριακής, όχι στη σύσκεψη που έγινε στο Καστρί με τη συμμετοχή Καστανάδων, Ρέππα, Βάρτζελη, Καρχιμάκη κ.ά., αλλά σε άλλη, που έγινε στη συνέχεια και ήταν πολύ κλειστή, με πολύ στενούς συνεργάτες και κάποιους που δεν εμφανίζονται δημόσια. Το ξαφνικό τηλεφώνημα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και η απρόσμενη πρόταση για κοινή κυβέρνηση, με τον ίδιο να μην είναι πρωθυπουργός, ήταν ενταγμένα στον σχεδιασμό για να αποτρέψει την ανατροπή του.

Στο σκεπτικό, λένε από κουβέντες που γίνανε, ήταν ότι με τη συνεργασία του Σαμαρά θα άλλαζαν τα πολιτικά πρόσωπα, ο καθένας στον χώρο του, και θα έφερναν εξελίξεις που ανέτρεπαν σχεδιασμούς που είχαν γίνει…».

Τελικά τίποτε από αυτά δεν έγινε. Οι αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ «γονάτισαν» τον Γιώργο, που την έκανε -ως συνήθως- γυριστή.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα