Η ώρα των δέκα απολογιών και της παράδοσης (;) του «Big Mac»

Σήμερα «κληρώνει» για τους δέκα πρώτους κατηγορουμένους για την υπόθεση των στημένων αγώνων που θα βρεθούν ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή, Γιώργου Κασσίμη, προκειμένου να απολογηθούν για τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται όσον αφορά την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Ηδη από τις 8 το πρωί έχουν αρχίσει να διαβαίνουν την πόρτα του ανακριτή ενώπιον του οποίου θα δίνουν εξηγήσεις μέχρι αργά το βράδυ.

Στη συνέχεια, ο δικαστικός λειτουργός σε συνεργασία με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, είτε δηλαδή θα τους κρίνουν προσωρινά κρατουμένους είτε θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα απολογούνται το αφεντικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης, οι οποίοι, κατά το κατηγορητήριο, είχαν τη «διεύθυνση» της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λυμαινόταν το ελληνικό ποδόσφαιρο, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ από το στήσιμο αγώνων και το παράνομο στοίχημα. Εκτός από τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη των κακουργημάτων της απάτης και της εκβίασης, οι δύο αντιμετωπίζουν ακόμα κατηγορίες για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Από την πλευρά τους, Μπέος και Τσακογιάννης αναμένεται να αρνηθούν τις κατηγορίες. Ειδικότερα, ο Αχιλλέας Μπέος, όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή που κράτησε και στην προανακριτική του απολογία, στην οποία φέρεται να ανέφερε: «Εχοντας λάβει γνώση μόνο της από 21 Φεβρουαρίου 2011 πορισματικής εκθέσεως της αντιεισαγγελέως κυρίας Παπανδρέου, αρνούμαι καθ΄ ολοκληρία τις εις βάρος μου κατηγορίες. Θα αντικρούσω τις ανωτέρω κατηγορίες, μία προς μία, αφού λάβω γνώση του συνόλου της δικογραφίας ενώπιον του αρμόδιου κυρίου ανακριτού. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω προς το παρόν».

Μαζί τους θα βρεθούν στο ανακριτικό γραφείο ο 26χρονος γιος του καταζητούμενου Μάκη Ψωμιάδη και πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Σταύρος Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολη Νίκος Χάλκος, ο προπονητής Νίκος Παντελής, ο πρώην ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ζαβαντίας, ο μάνατζερ του Αγροτικού Αστέρα Αθανάσιος Ντότσης και οι μπούκερ Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας και Νίκος Ζαμάνης.

Αύριο, ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή θα βρεθεί ο μπούκερ Βασίλης Γεωρτσιάκος, ο οποίος, μετά το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, συνελήφθη τελικά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Καρδίτσα. Το Σάββατο οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Ανθρωποκυνηγητό

Την ίδια στιγμή, ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει για τη σύλληψη των τεσσάρων ακόμα εμπλεκομένων στην υπόθεση οι οποίοι καταζητούνται. Πρόκειται για τον ισχυρό σκιώδη άνδρα της ΠΑΕ Καβάλα Μάκη Ψωμιάδη και τον προπονητή Γιάννη Παπακώστα, τον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Νικολόπουλο και τον υπάλληλο της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των δικηγόρων του κ. Ψωμιάδη, Χρήστου Μυλωνόπουλου, ο πελάτης του προτίθεται εντός των επόμενων ωρών να παραδοθεί στις Αρχές. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Εχει την πρόθεση να εμφανιστεί κατά τέτοιο τρόπο που να προστατεύεται η τιμή και η υπόληψή του, που έχουν θιχτεί βάναυσα». Παράλληλα, ο κ. Μυλωνόπουλος υποστήριξε ότι εναντίον του γιου του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρου, «στις 93.000 σελίδες του πορίσματος δεν υπάρχει ούτε μία ενοχοποιητική λέξη γι’ αυτόν».

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος του ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης και κατηγορείται ότι συμμετείχε στις δραστηριότητες της διεξαγωγής παράνομων στοιχημάτων, καθώς ήταν διαιτητής της Football League.

Επισημαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες τη σκυτάλη των απολογιών ενώπιον του 9ου ανακριτή θα πάρουν οι 63 ακόμα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς και o πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω Θωμάς Μητρόπουλος, ο δικηγόρος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Θανάσης Κανελλόπουλος, ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλος και άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, ποδοσφαιριστές και μπούκερ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι αποκαλύψεις για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες, σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές, δεν σταματούν εδώ. Ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή, ο οποίος πλέον χειρίζεται τη δικογραφία της υπόθεσης, αναμένεται το προσεχές διάστημα να φτάσουν και άλλα σημαντικά στοιχεία. Τόσο από το ΣΔΟΕ, το οποίο έχει ανοίξει εκατοντάδες λογαριασμούς εμπλεκομένων στην υπόθεση, όσο και από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν σταλεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε τουλάχιστον οκτώ χώρες του εξωτερικού προκειμένου να μας αποστείλουν στοιχεία για τα παράνομα στοιχήματα μέσω Διαδικτύου. Ετσι, το προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να διευρυνθεί ο κύκλος των κατηγορουμένων με νέα πρόσωπα-έκπληξη.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουμε εξελίξεις και στις δύο προκαταρκτικές έρευνες που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Πρόκειται για αυτήν που αφορά τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού Γιάννη Μπουρούση αλλά και εκείνη που αφορά αστυνομικό διευθυντή της Αχαΐας.

Βάσω Παλαιού


Ξέσπασε σε κλάματα μόλις άκουσε για «πέντε σκαμπίλια»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης FM100, ο Αλέξης Κούγιας ενημερώθηκε από τον δημοσιογράφο για το περιεχόμενο κασέτας που αναφέρεται στον ίδιο με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και απειλητικά μηνύματα. Μάλιστα, μόλις άκουσε τα όσα εκτυλίσσονται στον διάλογο μεταξύ του προέδρου της Ηλιούπολης Γιώργου Τσακογιάννη και αγνώστων στοιχείων άνδρα και κατάλαβε ότι απειλείται η ζωή του, ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής ξέσπασε σε λυγμούς, ζήτησε ευγενικά συγγνώμη και έκλεισε το τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα στο απόσπασμα ακούγεται:

Γ: Αυτά είναι τελείως μ… οι κασέτες δεν μετράνε από χρόνια.

Α: Ναι, ναι.

Γ: Και ούτε είναι ότι είσαι σε αυτό, μπορεί να έχει γίνει μοντάζ, μπορεί να έχουν γίνει μοντάζ. Να το ξέρεις αυτό, σ’ το λέω αλήθεια, έτσι; Εγώ πήγα στο δικαστήριο για ανθρωποκτονίες για τέτοια, να το ξέρεις.

Α: Το ξέρω, το ξέρω…

Γ: Αυτός ο καραγκιόζης που βγαίνει τώρα να κάνει ντόρο, ο Κούγιας, βγαίνει τώρα ξέρεις γιατί;

Α: Είπε και σένα, ε;

Γ: Εντάξει, δεν πρέπει να φάει πέντε σκαμπίλια στα πόδια τώρα; Τέλος πάντων, ξέρεις κάτι, μην του κάνεις τώρα καμιά χάρη με τον μ…

Α: Τρελός είσαι, ρε…

Γ: Αυτός ξέρεις γιατί τα κάνει αυτά;

Α: Για να ανέβει.

Γ: Για να κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα.

Α: Το ξέρω, ρε συ, τι μου λες, αφού βγήκε και είπε για τον διαιτητή που είναι για να πάει πρώτη εθνική…

Ο Αλέξης Κούγιας, μόλις άκουσε τον διάλογο, ανέφερε: «Δεν τη γνωρίζω την κασέτα, υπάρχει ένα θέμα πολύ σοβαρό εδώ, απειλείται η ζωή μου. Δεν έπρεπε να ειδοποιηθώ; Η κασέτα υπάρχει από τις αρχές Μαρτίου. Θέλω να ακούσω πρώτα τις κασέτες, δεν θέλω να κάνω επιπόλαια κρίση. Πάντως είναι η πιο δυσάρεστη έκπληξη της ζωής μου. Γιατί δεν μου το είπαν για να με προστατεύσουν; Επρεπε να μου το πουν η Αστυνομία και ο πρόεδρος».


«Καταδότες με κουκούλα Πατέρας και Κούγιας»

Ως δράμα περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει ο Αχιλλέας Μπέος στη συνέντευξή του στον Sport FM Μαγνησίας 89,5. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου υποστήριξε: «Στις συνομιλίες, που δεν αντιλέγω ότι είμαι εγώ, ούτε δωροδοκώ ούτε χρηματίζω ούτε απειλώ ούτε εκβιάζω κανέναν. Είναι μια σκευωρία που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που στην Κατοχή ήταν καταδότες και φορούσαν κουκούλες. Ετσι έχει γίνει και με τον κ. Νίκο Πατέρα, που έχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία μετά την προσωπική μου ρήξη. Δυστυχώς λυπάμαι που ήπια 5 ή 15 καφέδες μαζί του και λυπάμαι που έκατσα στο ίδιο τραπέζι. Ενας άλλος καταδότης είναι και ο Αλέξης Κούγιας. Μπορεί να έχουν γίνει και κάποια λάθη, όπως έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο. Οχι όμως να το πληρώσουν και αθώοι. Και δεν μιλάω για το άτομό μου. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της. Με τον κ. Νίκο Αλέφαντο έχω να μιλήσω για τουλάχιστον 8 χρόνια. Με πήρε τηλέφωνο ο άνθρωπος για να με συλλυπηθεί για τον χαμό του πατέρα μου και να έρθει στην κηδεία τη Δευτέρα, αλλά έγινε την Παρασκευή». Επίσης ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε από τους Βολιώτες να στηρίξουν την ομάδα και να μην προβούν σε συλλαλητήρια: «Περνάω ένα δράμα γιατί δεν μου έχει ξανατύχει να ζήσω κάτι τέτοιο. Θα το χειριστώ και θα το διαχειριστώ εγώ προσωπικά. Δεν θέλω ο κόσμος του Βόλου να προβεί σε ακρότητες. Τους παρακαλώ να μη δώσουν καμία έκταση και να κάνουν συλλαλητήρια και να πουν ότι τους υποκινώ εγώ».


Ψωμιάδης: «Ο γιος μου είναι αθώος»

Την ώρα που οι Αρχές καταζητούν τον ισχυρό άνδρα της Καβάλας, Μάκη Ψωμιάδη, για την ανάμειξή του στο σκάνδαλο περί στημένων αγώνων, ο ίδιος πραγματοποίησε τοποθέτηση-παρέμβαση στο dikisports.blogspot.com. Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν θέλησε να πει οτιδήποτε για τον εαυτό του, απλά προσπάθησε να προστατέψει τον υιό του, ο οποίος, σύμφωνα με όσα είπε ο ιδιοκτήτης της Καβάλας, είναι αθώος, αφού δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή ενοχής του στη δικογραφία. «Ο Σταύρος είναι αθώος. Δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή ενοχής του στη δικογραφία. Δεν έχει παίξει ποτέ στοίχημα και δεν γνωρίζει από αυτά τα πράγματα. Αφήστε με εμένα, κοιτάξτε το παιδί μου και μόνο. Σας το λέω ξανά πως κακώς κατηγορείται ο γιος μου».

Οπως αναφέρει το συγκεκριμένο blog, ο Μάκης Ψωμιάδης φέρεται έτοιμος να παραδοθεί στις αστυνομικές Αρχές με την προϋπόθεση ότι θα παύσουν οι κατηγορίες για τον γιο του, Σταύρο, και θα αφεθεί ελεύθερος. Επίσης τονίζεται ότι και οι υπόλοιποι τρεις καταζητούμενοι είναι έτοιμοι να παραδοθούν εντός των προσεχών ωρών.

{{-PCOUNT-}}37{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα