Φοβούνται «χτύπημα της κόμπρας» από τους αντάρτες την ερχόμενη βδομάδα

Ο εφιάλτης της νέας ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο απλώνεται τώρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο ύστερα από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προχθές τα μεσάνυχτα στη Βουλή. Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης φοβούνται ότι η «ανταρσία» που αποφεύχθηκε σε αυτή τη φάση μπορεί να εκδηλωθεί την προσεχή εβδομάδα.

«Για εμένα δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, καθαρές κουβέντες» επανέλαβε ήδη χθες (Σκάι) ο Αλ. Αθανασιάδης, εμμένοντας στην άποψή του ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, για την οποία πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας υποστήριξε (ΑΝΤ1 Radio) ότι «θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο», αλλά «θα δοθεί ένα κομμάτι, το 17%». «Σε πάρα πολλά σημεία δεν διαφωνώ με την κυβέρνηση, αλλά εμμένω στην άποψή μου ότι κάποιες ΔΕΚΟ δεν πρέπει να πωληθούν» είπε ο κ. Αθανασιάδης, προσθέτοντας τώρα την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση της τελευταίας και την αλλαγή ενός «δημόσιου μονοπωλίου» σε «ιδιωτικό μονοπώλιο», εν αναμονή των αλλαγών που θα φέρει ο κ. Βενιζέλος στη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου αύριο, είναι η κυρία Χρύσα Αράπογλου, η οποία δεν έχει αποσαφηνίσει τη δική της στάση.

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου «τρέμει» τυχόν κύμα παραιτήσεων ή και καταψηφίσεων -κυρίως σε επιμέρους άρθρα του εφαρμοστικού που συγκρούονται με συμφέροντα της περιοχής τους-, με την κυρία Τόνια Αντωνίου να ανεβάζει τους «υπόπτους» στους τέσσερις και λέγοντας ότι η ίδια δεν έχει ακόμα αποφασίσει, μιλώντας χθες στη ΝΕΤ η κυρία Σοφία Γιαννακά πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών (όμοια με εκείνη του Θ. Ρομπόπουλου που θα… καταψήφιζε κάθε νέο «κατεπείγον» νομοσχέδιο, αλλά τώρα «πιέζεται» λόγω πτώχευσης), εκτιμώντας ότι έχουν καλυφθεί οι διαφωνίες των περισσότερων από τους «16» που είχαν υπογράψει την ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό. «Πιστεύω, σε ό,τι με αφορά τουλάχιστον, πως με τις διορθώσεις που έχουν γίνει στο Μεσοπρόθεσμο επί το θετικότερο για τους Ελληνες, με την εξήγηση που μας έχει δώσει ο κ. Βενιζέλος, με την προϋπόθεση ότι και οι ιδιωτικοποιήσεις θα κριθούν μία προς μία, ώστε να μπορέσουν να γίνουν κάποιες αλλαγές… εκτιμώ ότι έχουμε καλυφθεί» είπε. Εν τω μεταξύ, με αγωνία αναμένεται η στάση των βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά όχι «λευκή επιταγή», όπως των κ. Π. Κουρουμπλή και Ν. Σαλαγιάννη, καθώς και του κ. Α.Μακρυπίδη που παραιτήθηκε από τη θέση του εισηγητή επειδή δεν τηρήθηκε η υπόσχεση ότι θα γίνει υπουργός.

«Εχουμε πολλές ημέρες μπροστά μας να συζητήσουμε με τους βουλευτές. Ας ακούσουμε τις θέσεις των συναδέλφων, θα τις αξιολογήσουμε με προσοχή» είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος (Mega), συνιστώντας «ψυχραιμία», προφανώς εν όψει και του σημερινού ΚΤΕ Οικονομικών για τον εφαρμοστικό νόμο. Επίσης, ο Π. Γερουλάνος αρνήθηκε να προδιαγράψει αν θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, παραδεχόμενος (Ράδιο 9) ότι (για να γλιτώσουμε από τη χρεοκοπία) «έπρεπε να πάρουμε μέτρα που δεν ανήκουν στη φιλοσοφία κανενός κόμματος στη Βουλή».

Μαριτίνα Ζαφειριάδου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα