«Δεν θα ξεγελάσετε κανέναν» λέει η Αριστερά

 Προσχεδιασμένη παραπλάνηση του λαού χαρακτήρισε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τα περί δημοψηφίσματος του Γ. Παπανδρέου, τον οποίο δεν δίστασε να παρομοιάσει με τον τελευταίο νεκροθάφτη των λαϊκών δικαιωμάτων.

«Η ανασχηματιζόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν από όσους ξεγελούσε μέχρι σήμερα. Θα περάσετε στην Ιστορία ως η κυβέρνηση που θα “κλείσει” την ελεγχόμενη χρεοκοπία, η οποία είναι ανεξέλεγκτη για τον λαό. Ως η κυβέρνηση που θα κλείσει τα διαδοχικά Μνημόνια και το έκτακτο δάνειο μαμούθ. Και όλα αυτά θα τα παρουσιάσετε ως νίκη σας» είπε η κυρία Παπαρήγα. Αναφέρθηκε και στη συναίνεση, χαρακτηρίζοντάς την φαρσοκωμωδία. «Το σενάριο της συναίνεσης δεν απέτυχε. Θα προχωρήσει, και για πολλούς το αίτημα για συναίνεση αποσκοπεί στις εκλογές» είπε, χωρίς να απορρίπτει το αίτημα για εκλογές.

Εκλογές εδώ και τώρα ζήτησε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλοντας ως έγκλημα την ψήφιση του Μεσοπροθέσμου. «Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Ο δικομματισμός εξουθένωσε την κοινωνία, λεηλάτησε τον λαό και τώρα αυτογελοιοποιείται. Η προσπάθεια παράκαμψης της δημοκρατίας, είτε τη βαφτίσετε εθνική σωτηρία είτε ανασχηματισμό, δεν μπορεί να κρύψει ότι βασική σας επιθυμία είναι να διατηρηθεί το ίδιο σύστημα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ακούγοντας τον κ. Παπανδρέου να αναλύει τις τρεις επιλογές που είχε (χρεοκοπία, έξοδος από ευρώ και μηχανισμός στήριξης) ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι υπήρχε και τέταρτη. Και δεν ήταν άλλη από το να πάρει τα λεφτά που του έδιναν οι αγορές από τον Γενάρη μέχρι και τον Μάρτη του 2010 και να μη μιλάει για «Τιτανικό» και διεφθαρμένους Ελληνες εκτινάσσοντας τα επιτόκια στα ύψη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα