Σαμαράς: «Πέσατε έξω σε όλα»

Με τον αέρα της δικαίωσης ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος, μετά τις παλινωδίες του Γ. Παπανδρέου, έκλεισε μια και καλή την πόρτα της συνευθύνης.

«Πέσατε έξω σε όλα! Η Ν.Δ. κατήγγειλε το Μνημόνιο έγκαιρα και σήμερα η κριτική της δικαιώνεται πλήρως» είπε, τονίζοντας ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που δεν την πιστεύει ούτε ο πρωθυπουργός της.

Με αφορμή πάντως όσα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Σαμαράς έθεσε θέμα προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού. «Δεν μπορείτε από τη μια πλευρά να μου ζητάτε συναίνεση κι από την άλλη οι συνεργάτες σας να διαστρεβλώνουν τις απόψεις μας. Εγώ, όταν βγαίνω στο εξωτερικό, φοράω εθνική φανέλα! Και αν δεν μιλάω για τα κατορθώματά σας είναι γιατί δεν θέλω να βλάψω τη χώρα μου. Τα αστεία τέλειωσαν» είπε φανερά οργισμένος.

Ακούγοντας μάλιστα τον κ. Παπανδρέου να επαναλαμβάνει τα περί διαρροών από τη Συγγρού που οδήγησαν σε ναυάγιο, ο κ. Σαμαράς ήταν καυστικός: «Ακυρώσατε τη σωτηρία της χώρας για ένα πολιτικό κους κους, κύριε Παπανδρέου;». Οσο για την «ανοιχτή αγκαλιά» του κ. Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Μη βιάζεστε, γιατί θα έρθουν και πάλι οι κομματικοί σας κηπουροί με τα κλαδευτήρια να το απαγορεύσουν».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε πρόσφατες δηλώσεις Γιούνκερ για να δείξει ότι στην Ευρώπη υπάρχει πρόσφορο έδαφος, ακόμα και για επαναδιαπραγμάτευση. «Πίστη και ψυχή δεν υπάρχουν στην κυβέρνηση!» είπε, υπονοώντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είναι διατεθειμένος να φύγει από το Μνημόνιο. Και όταν -για να καταδείξει την ανειλικρίνεια του πρωθυπουργού, όταν του μιλούσε περί δήθεν αλλαγής πολιτικής και συναίνεσης- υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου πως ακόμα κι αν ο ίδιος έφευγε από την κυβέρνηση η πολιτική θα παρέμενε η ίδια, απάντηση δεν πήρε!

Το Ζάππειο ΙΙ

Ο κ. Σαμαράς όμως ξεγύμνωσε πολιτικά τον Γ. Παπανδρέου καταρρίπτοντας με στοιχεία τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ, όπως τα περί απόρριψης του Ζαππείου ΙΙ από την Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε την έκθεση της τρόικας για την 5η δόση, η οποία συμπίπτει σε πολλά με όσα προτείνει το Ζάππειο ΙΙ, προκαλώντας τον κ. Παπανδρέου να του δείξει έστω και μια επίσημη δήλωση. Ούτε εκεί πήρε απάντηση από τον αμήχανο πρωθυπουργό.

Θέλοντας μάλιστα να αποδείξει στον πρωθυπουργό ότι όσα λέει για διαφωνία με τη Ν.Δ. είναι τερτίπια, θύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του νυν αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ο οποίος πριν γίνει υπουργός υποστήριζε την καταγγελία του Μνημονίου. Απέδειξε όμως ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που κινείται με γνώμονα το μικροκομματικό συμφέρον, υπενθυμίζοντας ότι όταν ο Καραμανλής έφερε τις διαρθρωτικές αλλαγές ο «Παπανδρέου ήταν στα κάγκελα».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς κατέρριψε έναν ακόμα πασοκικό μύθο, για το δυσθεώρητο χρέος των 125 δισ. ευρώ που πρόσθεσαν τα πέντε χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύοντας ότι τα 118 δισ. είναι χρέος ΠΑΣΟΚ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα