Σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών με καταθέσεις (!) στην… Ελβετία!

Πολυμελή σπείρα Γεωργιανών που… σπούδαζε πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των διαρρήξεων και διέθετε επιχειρηματικό δαιμόνιο, καθώς τα κέρδη από τα κλοπιμαία τα έστελνε σε λογαριασμό στην Ελβετία, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία! Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τα μέλη της σπείρας που είχε διαπράξει εκατοντάδες διαρρήξεις (πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για περισσότερες από 200) δεν σταματούσαν πουθενά. Ούτε καν στις καινούργιες πόρτες ασφαλείας, που για πολλούς θεωρούνται απόρθητες. Οι συγκεκριμένοι Γεωργιανοί κατάφερναν να ανοίγουν και αυτές – με διάφορους τρόπους και χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία. Για να μάθουν, μάλιστα, να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε αναποδιά, είχαν προμηθευτεί παρόμοιες κλειδαριές και έκαναν πάνω σε αυτές την πρακτική τους εξάσκηση!

Σύμφωνα με την Αστυνομία η συγκεκριμένη σπείρα δρούσε σε επαγγελματικό επίπεδο. Τα μέλη της άλλαζαν συχνά σπίτια αλλά και κρησφύγετα (τουλάχιστον οκτώ) και λάμβαναν μέτρα προφύλαξης κατά τις μετακινήσεις τους. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς, ωστόσο, ήταν ότι είχαν δημιουργήσει ακόμα και τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία προκειμένου να μεταφέρουν εκεί τα κέρδη από τις εισβολές στα σπίτια. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν ιδιόχειρα σημειώματα στα οποία εμφανίζονταν ένας τραπεζικός λογαριασμός ελληνικής τράπεζας, ένας ακόμη ελβετικής τράπεζας καθώς και αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό.

Η σπείρα δρούσε κυρίως σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής. Συνολικά συνελήφθησαν εννέα Γεωργιανοί (ηλικίας από 25 έως 43 ετών), ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα ομοεθνείς τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και τρεις γυναίκες, η μία εκ των οποίων εργάζεται ως οικιακή βοηθός και ήταν αυτή που εντόπιζε τους στόχους και ενημέρωνε πότε απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα