Ερευνα: Ανασφαλείς και έτοιμοι για μετανάστευση οι νέοι

Ανασφάλεια, απαισιοδοξία, αναξιοκρατία και καμία προοπτική για τους νεότερους είναι ο τρόπος που περιγράφουν το εργασιακό τους περιβάλλον οι Ελληνες, που, βλέποντας τα χειρότερα να έρχονται, ετοιμάζουν μαζικά τις βαλίτσες τους για το εξωτερικό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Workmonitor της εταιρίας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Randstad, που πραγματοποιήθηκε σε 23 χώρες παγκοσμίως, η αυτοπεποίθηση των Ελλήνων εργαζομένων μειώνεται, ενώ αυξάνεται σταθερά το ποσοστό εκείνων που ανησυχούν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Η συντριπτική πλειονότητα (93%) βλέπει στο μέλλον ένα μαζικό κύμα φυγής των Ελλήνων για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι στο εργασιακό τους περιβάλλον επικρατεί ένταση και ανησυχία, ενώ τρεις στους δέκα φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Το εργασιακό μέλλον φαντάζει ακόμη πιο αβέβαιο για τους νεοεισερχομένους, καθώς μόνο το 48% θεωρεί ότι θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες καριέρας από τον σχετικά μεγάλο αριθμό εργαζομένων που θα αποφασίσει να συνταξιοδοτηθεί στην Ελλάδα. Παράλληλα επτά στους δέκα εργαζομένους πιστεύουν ότι οι εργασιακές απαιτήσεις έχουν αυξηθεί, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια αντίστοιχη παροχή ως αντάλλαγμα, ενώ το 61% θεωρεί ότι η καριέρα του απαιτεί περισσότερα προσόντα.

Ακόμη, απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι ενώ για τις περισσότερες χώρες η διατήρηση των ταλαντούχων και μορφωμένων εργαζομένων αποτελεί σημαντικό ζήτημα, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και στην Ελλάδα. Μόλις το 39% θεωρεί ότι η πλειονότητα των συναδέλφων του, που αποχώρησαν από τον εργοδότη στον οποίο απασχολούνταν, συγκαταλεγόταν σε αυτούς που είχαν καλή επίδοση στην εργασία τους.

Νεκταρία Σταμούλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα