Χαράτσι έως 120 Ευρώ σε όσους καθυστερούν τις δόσεις τους

Σφίγγει ακόμη περισσότερο η μέγγενη γύρω από τους δανειολήπτες, καθώς ορισμένες τράπεζες δεν δίστασαν εν μέσω κρίσης να εφεύρουν νέους τρόπους για να «τσεκουρώσουν» τους οφειλέτες που καθυστερούν την εξόφληση δόσεων σε δάνεια και κάρτες, έστω και για μερικές ημέρες. Με νέας γενιάς «ψιλά γράμματα», οι τράπεζες επιβάλλουν χαράτσια έως και 120 ευρώ τον μήνα σε όσους καθυστερούν επτά ημέρες τη δόση τους, μεταφέροντας το κόστος των επισφαλειών τους στους πελάτες.

Κι όλα αυτά ενώ -όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» στις 26 Απριλίου- είχαν ήδη προχωρήσει σε αύξηση του τόκου υπερημερίας κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, τιμωρώντας όσους καθυστέρησαν να εξοφλήσουν τις οφειλές των καρτών τους για περισσότερες από 30 ημέρες.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει δεχτεί πλήθος καταγγελιών για τα νέα χαράτσια. Ειδικότερα, σε ενημέρωση που έστειλε τράπεζα στους πελάτες της, τους ενημερώνει ότι αν καθυστερήσουν επτά ημέρες την πληρωμή δανείων και πιστώσεων και 30 ημέρες την πληρωμή πιστωτικών καρτών, τότε θα πληρώσουν επιπλέον:

-12 ευρώ για στεγαστικό δάνειο

-15 ευρώ για πιστωτική κάρτα

-8 ευρώ για καταναλωτικό δάνειο

-30 έως 80 ευρώ για επιχειρηματικό δάνειο τακτής λήξης

-50 ευρώ για ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό

-120 ευρώ για επιχειρηματικό αλληλόχρεο λογαριασμό

Η Γ.Γ. Καταναλωτή, βάσει νόμου, μπορεί να παρέμβει και να ζητήσει συμμόρφωση των τραπεζών καθώς και να επιβάλει κυρώσεις, χωρίς να χρειάζεται απόφαση από δικαστήριο. Ηδη έχει ενημερώσει σχετικά την Τράπεζα της Ελλάδος και αναμένει παρέμβασή της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα