«Οσες θυσίες και να κάνουν οι Ελληνες, θα χρεοκοπήσουν»

«Σύμφωνα με οικονομολόγους η Ελλάδα είναι πιθανό να πτωχεύσει μέσα στους επόμενους μήνες, ακόμη κι αν η Ευρωπαϊκή Ενωση εργαστεί για τη δημιουργία ενός νέου, δεύτερου πακέτου οικονομικής διάσωσης για τη χτυπημένη και από τις κινητοποιήσεις των πολιτών της χώρας» έγραφε χθες με νόημα η «Independent», στον απόηχο των καυτών πολιτικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών που είχαν παγκόσμιο αντίκτυπο. Αποψη που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οι κόποι μηνών του ελληνικού λαού, αλλά και οι νέες θυσίες που του ζητά να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου, πάνε στράφι!

Μόλις την περασμένη Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έδωσαν κάποιες νέες ελπίδες οικονομικής σωτηρίας για την Ελλάδα, μαλακώνοντας αισθητά τη στάση τους απέναντι στο ζήτημα του δημοσιονομικού χρέους της χώρας. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την «Independent», οι κρίσιμες συναντήσεις της εβδομάδας που διανύουμε σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο αναμένεται να θέσουν και τους όρους του νέου πακέτου σωτηρίας, που υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται από 90-120 δισ. ευρώ, κι ενώ η χώρα πριν από περίπου έναν χρόνο έλαβε το πρώτο πακέτο των 110 δισ. ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά μέσω της βρετανικής εφημερίδας ο Ευρωπαίος οικονομολόγος τής Capital Economics Μπεν Μέι προειδοποίησε ότι «πλέον έχουν αποκαλυφθεί οι αδυναμίες και η διχόνοια στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη θέληση αλλά και την ικανότητα της κυβέρνησης της Ελλάδας να επιβάλει τα νέα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν». Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι για τον λόγο αυτό «πιστεύουμε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξει χρεοκοπία, είτε με τη συναίνεση της Ευρώπης είτε χωρίς αυτήν».

Τέλος, η βρετανική εφημερίδα στο άρθρο της φιλοξενεί και την άποψη του Ρόμπερτ Φάρκο της Schroders Private Banking, που δήλωσε ότι «η κατάσταση δεν έχει αλλάξει στα βασικά της σημεία, και τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι πιθανότητες να έχουμε συντομότερα ένα κακό αποτέλεσμα· για το οποίο βέβαια ανησυχούμε ιδιαίτερα».

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα