Ο Λαμπρινίδης έβαλε τη… στολή του Δρούτσα και πήγε στην Κύπρο

Τη γνωστή «γραμμή Δρούτσα» των υποχωρήσεων και των συμβιβασμών στο Κυπριακό πήγε να επαναβεβαιώσει στη Λευκωσία την επομένη της ορκωμοσίας του ο νέος υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Δημήτρη Χριστόφια και τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπριανού.

«…Αυτά είναι αυτονόητα, αλλά είναι καλό να τα δηλώνει κανείς, φίλε Μάρκο, γιατί αλλάζουν οι υπουργοί και υπάρχει ένας φόβος ότι αλλάζει και η πολιτική. Δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, τουλάχιστον στη δική μας συνεργασία» τόνισε επί λέξει ο κ. Λαμπρινίδης, απευθυνόμενος προς τον Κύπριο ομόλογό του μετά τη συνάντησή τους.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι βασικός σκοπός του πρώτου του ταξιδιού με τη νέα του ιδιότητα στη Λευκωσία είναι ο συντονισμός και η ενημέρωσή του για τη φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, «που ξεκίνησαν το 2008 και συνεχίζονται χάρη στον πρόεδρο Χριστόφια και την κυβέρνησή του».

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας, με χθεσινές δηλώσεις του, τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού πρώτα από όλα εξαρτάται από την Τουρκία, η οποία δυστυχώς τηρεί αρνητική στάση, προσθέτοντας ότι «εμείς, όμως, δεν παραμένουμε αδρανείς, εργαζόμαστε εντατικά για να ανοίξουμε τον δρόμο της». Επίσης, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου με δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «μέχρι τώρα η Αγκυρα, πέρα από λόγια, δεν έκαμε οποιαδήποτε ενέργεια για λύση του Κυπριακού», σχολιάζοντας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Τούρκος ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ ότι «η Αγκυρα θα κάμει ό,τι περνά από το χέρι της για να επιτευχθεί λύση εντός του τρέχοντος έτους».

Ο κ. Λαμπρινίδης, μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βρίσκεται από χθες στο Λουξεμβούργο για την άτυπη σύνοδο της Ε.Ε., προκειμένου να εξεταστούν οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα