Ο Παπανδρέου λέει ψέμματα στους Ευρωπαίους για τις θέσεις της Ν.Δ.

Το ύπουλο και αντεθνικό παιχνίδι που παίζει το ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη διαστρεβλώνοντας τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε χθες ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε αυστηρό τόνο, ξεσκέπασε τη στρεβλωτική προπαγάνδα της κυβέρνησης, την ύπουλη προπαγάνδα που θέλει να καλλιεργήσει τη λογική τού ότι «όλοι ίδιοι είμαστε». Ο κ. Σαμαράς αποκάλυψε την… ισπανική υποχώρηση που σήμανε ο κ. Παπανδρέου, όταν πήρε πίσω την παραίτησή του ύστερα από πιέσεις που δέχτηκε από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που τον κρατά αιχμάλωτο.

Περιγράφοντας τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού και την εμμονή του σε μια λάθος πολιτική ο κ. Σαμαράς ανέφερε κάτι που του διηγήθηκε ο διεθνούς φήμης καθηγητής Φυσικής Δημήτρης Νανόπουλος, μια αναφορά του Αϊνστάιν: «Ο ορισμός της ανοησίας είναι ακολουθώντας την ίδια μέθοδο για το ίδιο πρόβλημα να προσδοκάς διαφορετικά αποτελέσματα». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι «εκλογές θα γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του» προς αυτήν την κατεύθυνση και ότι «η Κεντροδεξιά είναι εδώ, είναι ενωμένη» και εκφράζει όλους τους Ελληνες, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν.

Ο κ. Σαμαράς επίσης έκανε αναφορά και στον παρόντα τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε:

1. Στην προπαγάνδα που γίνεται στην Ευρώπη εναντίον της Ν.Δ.:

«Ποιος ενημερώνει την Ευρώπη για το αντίθετο των θέσεών μας; Κι ως πότε θα ανέχομαι αυτή τη συνεχή παραπληροφόρηση προς τα έξω; Γιατί μέχρι πριν από λίγους μήνες άκουγα να διαστρεβλώνονται οι θέσεις μας μέσα στην Ελλάδα. Τώρα αυτό δεν συμβαίνει πια ή συμβαίνει πολύ σπανιότερα. Τώρα βλέπω με αηδία να διαστρεβλώνονται οι θέσεις μας στο εξωτερικό, στην Ευρώπη. Κάποιοι, επειδή δεν μπορούν να παράγουν πολιτική για τον εαυτό τους, παράγουν συνεχώς στρεβλωτική προπαγάνδα σε βάρος των αντιπάλων τους. Δεν πειράζει, θα το ξεπεράσουμε κι αυτό, γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια… Η προπαγάνδα δεν προσπαθεί να διαστρεβλώσει μόνο τις απόψεις μας. Επιχειρεί να αμαυρώσει και την εικόνα μας. Προσπαθεί να μας εμφανίσει ίδιους με την κυβέρνηση. Καλλιεργείται επίμονα το “όλοι ίδιοι είναι”. Αυτή είναι η πιο ύπουλη προπαγάνδα. Ε, λοιπόν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

2. Για τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον Γιώργο Παπανδρέου:

«Ο πρωθυπουργός μού πρότεινε να στηρίξουμε από κοινού μια κυβέρνηση σωτηρίας. Το είδα ως μια ιστορική ευκαιρία. Να πάμε όλοι μαζί και να διαπραγματευτούμε την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας… Πρότεινα στον κ. Παπανδρέου να πάμε για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου… Ο κ. Παπανδρέου δεν αρνήθηκε την πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση. Κάθε άλλο…Υστερα του υπογράμμισα ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός. Γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη και της κοινωνίας και της αγοράς. Κι ότι πρέπει να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο, κοινής αποδοχής. Κι αυτό το δέχτηκε. Αποδέχτηκε να παραιτηθεί. Αυτά ήταν τα βασικά που συζητήσαμε. Διαφωνία για τη διάρκεια μιας τέτοιας κυβέρνησης, όπως εκείνος είπε, δεν προέκυψε. Τελικά ο κ. Παπανδρέου υπαναχώρησε, γιατί δεν άντεξε τις πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματός του, όσων είναι γαντζωμένοι στην εξουσία. Κι έγινε ο ίδιος αιχμάλωτός τους. Κι έτσι η κοινή πρωτοβουλία για τη σωτηρία της Ελλάδας μετατράπηκε σε λίγες ώρες σε αγωνιώδη διάσωση της πασοκικής εξουσίας».

3. Για το Ζάππειο ΙΙ:

«Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε εμείς αντίθετοι με την περικοπή της σπατάλης. Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε εμείς αντίθετοι με τις αποκρατικοποιήσεις και με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αποδείξαμε ότι όταν λέμε “επανεκκίνηση της οικονομίας” ξέρουμε τι λέμε. Θέλουμε την αλλαγή των όρων του Μνημονίου, θέλουμε την αλλαγή της πολιτικής αυτής, για να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές το ταχύτερο. Και ασφαλώς θα χρειαστεί μια αξιόπιστη κυβέρνηση να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική. Ενα εναλλακτικό σχέδιο. Και αυτή η κυβέρνηση θα είμαστε εμείς».

4. Για το μήνυμα που στέλνει η Ν.Δ.:

«Στάση ψυχραιμίας, όταν η κυβέρνηση μοιάζει να τα έχει χαμένα. Συνέπεια και σαφήνεια πολιτικής. Αυτή τη στιγμή δεν εκφράζουμε μόνο τις θέσεις της παράταξής μας, αλλά και τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού. Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Δεν είναι μόνο οι φωνές των “Αγανακτισμένων” στις πλατείες. Είναι η απελπισία των απλών ανθρώπων που βλέπουν παντού το πιο πυκνό σκοτάδι… Η χώρα μπορεί να ζήσει και χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε (σ.σ.: στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα) σαν να μην έγινε τίποτα. Σαν να μην ήταν “πρωθυπουργός εν κενώ”. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει. Ο λαός πρέπει να δώσει τη λύση. Και θέλω όλοι σας να είστε κοντά στον λαό, να του μεταφέρετε το μήνυμά μας, να τον στηρίξετε στις δύσκολες στιγμές. Ο λαός πολύ σύντομα θα κάνει τη μεγάλη επιλογή του».

Νίκος Ελευθερόγλου


Ξεχώρισαν

  • Κλίμα αλλαγής επικρατούσε στις τάξεις των βουλευτών της Ν.Δ. Μετά το τέλος της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά τα χαμόγελα όλων ήταν διάχυτα, ενώ οι περισσότεροι έκαναν λόγο για πρωθυπουργική εμφάνιση του κ. Σαμαρά, ο οποίος έδωσε ελπίδα στον λαό.«Το πολιτικό τέλος του Γιώργου Παπανδρέου» κυριάρχησε στα πηγαδάκια των βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι τόνιζαν ότι ο Παπανδρέου δεν μπορεί να σταθεί πλέον.
  • Ειρωνικά ήταν τα σχόλια των «γαλάζιων» βουλευτών για τους συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ. Πιο εύχαρις από ποτέ ήταν ο Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος της ομιλίας του. Οι περισσότεροι βουλευτές πέρασαν από το γραφείο του στο ισόγειο της Βουλής για να τον συγχαρούν.Στην Κ.Ο. διάχυτη ήταν η αντίληψη ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποδόμησε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για το αδιέξοδο της Τρίτης. Ειδικά όταν αναφέρθηκε στην επιβεβαίωση Πεταλωτή. Από τους πρώτους που μπήκαν στην αίθουσα ήταν ο Κ. Καραμανλής, όταν στη Γερουσία είχαν μπει ελάχιστοι βουλευτές.
  • Σε δύο σημεία στάθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν με βουλευτές και δημοσιογράφους. Το πρώτο ήταν ότι ο Παπανδρέου ήταν αυτός που του ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση. Το δεύτερο ήταν η οργανωμένη απόπειρα που γίνεται από συγκεκριμένο άτομο να στρεβλώσει τις θέσεις της Ν.Δ. στο εξωτερικό. «Αυτά μου προκαλούν αηδία» είπε. Εφερε ως παράδειγμα τηλεφώνημα που δέχτηκε από ξένο πρωθυπουργό, ο οποίος ρωτούσε τον Σαμαρά για ποιο λόγο είναι κατά των αποκρατικοποιήσεων.

Οι δέκα ατάκες που χειροκροτήθηκαν:


Δέκα φορές διέκοψαν οι βουλευτές της Ν.Δ. τον Αντώνη Σαμαρά για να τον χειροκροτήσουν, και πιο έντονα όταν αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση Καραμανλή, «όταν εμείς επί Καραμανλή λέγαμε για πάγωμα μισθών και συντάξεων, μας έλεγαν ανεύθυνους», και όταν είπε «έχετέ μου εμπιστοσύνη».

«Ο Παπανδρέου μού ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση».

«Σημασία έχει ότι ο Παπανδρέου αποδεχόταν να παραιτηθεί».

«Του έθεσα το πολύ σοβαρό για τους Ελληνες θέμα του νομοσχεδίου των μεταναστών».

«Την κρίση στο κόμμα του ας μην προσπαθεί να τη χρεώσει στην αντιπολίτευση».

«Επιχειρούν στρεβλωτική προπαγάνδα σε βάρος των αντιπάλων τους».

«Οταν εμείς λέγαμε επί Καραμανλή για πάγωμα μισθών, μας έλεγαν ανεύθυνους».

«Στο ερώτημα γιατί δεν κάναμε τις αλλαγές η απάντηση είναι ότι εσείς και το κόμμα σας (σ.σ.: ΠΑΣΟΚ) δεναφήσατε να γίνουν οι αλλαγές».

«Σημασία για τον Παπανδρέου έχει το κόμμα του και όχι η χώρα».

«Σας είπα ότι θα έρθει η ημέρα που όλοι θα θέλουν περισσότερο από εμάς να κυβερνήσουμε. Σήμερα σε εμάς προσβλέπουν όλοι».

«Εχετέ μου εμπιστοσύνη».

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα