Ανθρώπινη αλυσίδα απεργών και «Αγανακτισμένων» στο Κοινοβούλιο

Επειτα από ακόμα μία μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Κυριακής, οι «Αγανακτισμένοι» ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους απεργούς της 15ης Ιουνίου και ετοιμάζονται για την ειρηνική περικύκλωση της Βουλής αύριο, από τις 7 το πρωί. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της συνέλευσης των Ελλήνων «Indignados», θα προηγηθούν τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στον σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό και πορείες που θα καταλήξουν στη Βουλή, με σκοπό τη δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας που θα αποκλείσει όλες τις εισόδους του κτιρίου.

«Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο Μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα» αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα. Στη φαρέτρα των «Αγανακτισμένων» προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες και νομικά «όπλα», με εξώδικες διαμαρτυρίες εναντίον των Ελλήνων βουλευτών. Την αρχή έκανε η ομάδα «300 Ελληνες» που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος εδώ και 24 ημέρες, ενώ στην Κρήτη κινήσεις πολιτών από το Ηράκλειο και τα Χανιά κάλεσαν με εξώδικα τους βουλευτές του νομού να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο και «να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του λαού και όχι των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου».

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα