+3% η Ν.Δ. από ΠΑΣΟΚ!

Το ποτάμι της οργής ξεχείλισε και πλέον καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Η συντριβή του ΠΑΣΟΚ και μετά την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου είναι ραγδαία και φέρνει τη Νέα Δημοκρατία όχι απλώς στην πρώτη θέση αλλά και με διαφορά για πρώτη φορά ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια. Να σημειώσουμε ότι στις τελευταίες δύο δημοσκοπήσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, αυτές της VPRC για τα «Επίκαιρα» αλλά και της Pulse για τον «Ελεύθερο Τύπο», η Ν.Δ. είχε περάσει οριακά μπροστά με μισή μονάδα. Τώρα τα στοιχεία μιλούν για διαφορά 3% και σηματοδοτούν όχι απλώς την ολική επαναφορά της Κεντροδεξιάς αλλά μεγάλη ανατροπή.

Η καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη φθορά-ρεκόρ μέσα σε 20 μήνες καταγράφεται σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ερευνα θα δημοσιεύσει και η Public Issue σε κυριακάτικη εφημερίδα και θα την παρουσιάσει ο κ. Γιάννης Μαυρής που αναμένεται να δώσει στοιχεία για τη δραματική φθορά που υφίσταται το κυβερνών κόμμα, ενώ θα αναφερθεί και στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» που επιβεβαιώνει παράλληλα με τα ποσοστά των κομμάτων το κλείσιμο του κύκλου της Μεταπολίτευσης.

Οπως υποστήριξε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue, στη δημοσκόπηση καταγράφονται πολλαπλές ανατροπές σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι υπάρχει διχασμός της κοινής γνώμης, με διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση και φορέα, με την πλειονότητα να τάσσεται πάντως κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, δήλωσε ότι μια κυβέρνηση που είναι σε ελεύθερη πτώση και καταρρέει δεν μπορεί να θέτει εκβιαστικά διλήμματα. «Μπορεί να μετατραπεί το ερώτημα σε ψήφο διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης. Θα δημιουργηθεί τεράστια πόλωση». Η παραπάνω δήλωση επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας ότι ο εκβιασμός του κ. Παπανδρέου για τα δημοψηφίσματα δεν είναι τίποτε άλλο από πυροτεχνήματα που, αν αποτολμήσει να τα υλοποιήσει, θα γυρίσουν μπούμερανγκ σε βάρος του, μια και η καταδίκη του θα είναι συντριπτική.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα