Alpha… κερνάει, Αlpha πίνει (και τρώει!) στο εστιατόριο του Μποτρίνι. Το «Botrini’s project» φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, καθώς απόψε στις εννέα το βράδυ προβάλλεται το προτελευταίο επεισόδιο. Καθότι όμως το ρεστοράν είναι σχεδόν έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, ο Εκτορας έκανε μια πρόβα τζενεράλε, με τους μαθητευόμενούς του να μαγειρεύουν για όλη την εκλεκτή παρέα του καναλιού.
Σε μια ειδική βραδιά, που θα προβληθεί στο τελευταίο επεισόδιο (15 Ιουνίου), όλοι οι παρουσιαστές έσπευσαν να δοκιμάσουν τις σπεσιαλιτέ που έφτιαξαν οι φερέλπιδες μάγειροι υπό την υψηλή εποπτεία του σεφ. Στο δείπνο, που παρατέθηκε στο εστιατόριο «Botrini’s» στο Χαλάνδρι, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Ναταλία Γερμανού, η Σίσσυ Χρηστίδου, ο Θέμης Γεωργαντάς, ο Βασίλης Λιάτσος, η Ελενα Παπαβασιλείου, ο Γιώργης Λαμπαθάκης, ο Νότης Χριστοδούλου, ο Νίκος Σαμοΐλης, η Κατερίνα Καινούργιου, ο Κώστας Καπετανίδης και η Μαρία Νικόλτσιου. Οι «υψηλοί» προσκεκλημένοι γνώρισαν τους μαθητές του Εκτορα, μίλησαν μαζί τους για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, έμαθαν τι προσδοκούν μετά το τέλος της εκπομπής και απόλαυσαν τα εδέσματα. Τι περιλάμβανε το μενού; Δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας που μόνο… κερασμένες τρώγονται!
Για πρώτο πιάτο… amuse bouche, copa με sorbe πεπόνι και γαρίδα. Για δεύτερο πιάτο, γκασπάτσο κεράσι με χιόνι φέτας και καπνιστό χέλι. Τρίτο πιάτο, καπνιστός σολομός. Τέταρτο πιάτο, λαβράκι με μους μελιτζάνας, σάλτσα πιπεριάς και μίνι σαλάτα. Πέμπτο πιάτο, κανόλο γεμιστό με μους σοκολάτας, passion fruit και γλυκό κουμ κουάτ. Τώρα… ό,τι καταλάβατε… καταλάβαμε – τα μισά τουλάχιστον. Το εστιατόριο θα ανοίξει τις πόρτες του για την πελατεία στα μέσα Ιουνίου, καθώς αυτό το διάστημα τακτοποιούνται και οι τελευταίες εκκρεμότητες όσον αφορά τη διακόσμηση. Οι παίκτες του ριάλιτι δεν γνωρίζουν ακόμη αν θα προσληφθούν ή όχι στην κουζίνα του Μποτρίνι. Κάποιοι ενδέχεται να συνεχίσουν και κάποιοι να δοκιμάσουν αλλού την τύχη τους για επαγγελματική αποκατάσταση. Αυτό θα το δούμε στο τελευταίο επεισόδιο της επόμενης Τετάρτης. Το εστιατόριο ανήκει εξ ολοκλήρου στον Εκτορα Μποτρίνι, αλλά καθότι οι σχέσεις του με το κανάλι της Κάντζας είναι εξαιρετικές θα συνεχίσει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους, τόσο όσον αφορά τον νέο αυτό χώρο εστίασης όσο και τηλεοπτικά. Στην πρώτη περίπτωση ο Alpha σχεδιάζει να «εκμεταλλεύεται» το εστιατόριο με το να οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, ενώ με τον σεφ συνεχίζουν ακάθεκτοι να ετοιμάζουν νέα επεισόδια για λογαριασμό του «Εφιάλτη στην κουζίνα». Βέβαια, ο φετινός… εφιάλτης του Εκτορα ήταν τα νούμερα του «Botrini’s project», τα οποία δεν ήταν τα αναμενόμενα. Αυτό ωστόσο δεν επηρέασε τη συνεργασία του με το κανάλι. Και για όσους θελήσουν να επισκεφτούν το «Botrini’s» εμείς προειδοποιούμε… ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο μόλις 45 ευρώ το άτομο. Εξτρα τα ποτά. Είδατε όμως μενού…
Κωνσταντίνα Γαρνέλη