«Οτι δεν λύνεται, κόβεται» έγραφε το μαχαίρι που έδωσε ως δώρο στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ο δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, και αυτός, λαμβάνοντας το μήνυμα (και) της Κρήτης, ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Ηράκλειο:
-Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι και εννοώ όχι. Εχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Υστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω.
-Το Μνημόνιο ήταν «φάρμακο» χειρότερο από την αρρώστια. Επειτα από έναν χρόνο που μας σώζουν, τώρα βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση και χρειαζόμαστε πάλι… «σωτηρία».
-Πρέπει να αλλάξουμε τους όρους του Μνημονίου για να μπορέσει να πάρει ανάσα η οικονομία, για να βγούμε από την κρίση μια ώρα αρχύτερα.
-Εμείς δεν είμαστε όπως το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Κακά τα ψέματα: Λεφτά δεν υπάρχουν. Κι όσοι έλεγαν λεφτά υπάρχουν απλώς κορόιδευαν.
-Η κυβέρνηση αυτή με τους ακτιβιστές υπουργούς της και τις απίθανες εμμονές τους, με τις απερίγραπτες ιδεοληψίες τους, έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για να ματαιώνει έργα.
-Οι άνθρωποι είναι ανεύθυνοι και αδιόρθωτοι. Συναίνεση στο λάθος δεν πρόκειται να δώσω.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του έβαλε και το πλαίσιο της συναίνεσης λέγοντας:
«Ξαναρωτώ την κυβέρνηση, γιατί δεν είναι μόνο η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Συμφωνεί και με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας;
Συμφωνεί και με τον συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο;
Συμφωνεί με την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων;
Συμφωνεί με τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων;»
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο κλείσιμο της ομιλίας του στους «Αγανακτισμένους” τονίζοντας:
«Στεκόμαστε όρθιοι. Κοιτάμε μπροστά και λέμε: Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, επανεκκίνηση της Οικονομίας, ανάκαμψη και ανάπτυξη. Θα κρατήσουμε αυτή τη θέση μέχρι το τέλος. Αυτή η πολιτική του Μνημονίου και της κυβέρνησης πρέπει να αλλάξει. Ακούμε τι λέει ο λαός. Νιώθουμε τις αγωνίες του. Χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες του στις πλατείες. Που γίνονται πια όχι με κομματικούς στρατούς, όχι με κομματικές σημαίες, αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις κάτω από σύμβολα που ενώνουν: Με ελληνικές σημαίες».
Και κατέληξε προσθέτοντας:
«Το μόνο που προειδοποιούμε: Προσέξτε την οργή που γίνεται απελπισία. Προσέξτε τη μισαλλοδοξία, τον χειρότερο εχθρό της λαϊκής δύναμης. Μην ενδώσετε στον πειρασμό της απελπισίας, που κάποιους λίγους τούς οδηγεί σε ακρότητες».
Νωρίτερα, χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην περιοχή του Μυλοποτάμου είχε επισημάνει την απόλυτη εγκατάλειψη του κλάδου των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφίας σε όλη την Ελλάδα και είχε χαρακτηρίσει τον Καλλικράτη μια αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση χωρίς αρμονία.