Υπάρχουν κάμπινγκ και κάμπινγκ. Υπάρχουν τα οργανωμένα κάμπινγκ, υπάρχουν όμως και τα ελεύθερα. Υπάρχουν κάμπινγκ που δεν θα ήταν υπερβολικός κάποιος να τα χαρακτηρίσει «υπαίθρια ξενοδοχεία», ενώ υπάρχουν κι εκείνα στα οποία ο κατασκηνωτής συγκατοικεί με φίδια, ζωύφια και άλλους απρόσκλητους επισκέπτες-εκπροσώπους της πανίδας της περιοχής. Κάμπινγκ που να χαρακτηρίζεται όμως «επικίνδυνο» δεν υπάρχει. Εκτός κι αν αναφέρεται κανείς στην… εναέρια κατασκήνωση όπου διαμένουν οι ορειβάτες της φωτογραφίας στήνοντας τα αντίσκηνά τους ή, καλύτερα, κρεμώντας τα στους βράχους σε ύψος 4.000 πόδια (1.200 μ.)!
Οι πρωταγωνιστές των ενσταντανέ δεν είναι παρά ορειβάτες που η αναρρίχησή τους σε κάθετους βράχους μπορεί να διαρκέσει ακόμη και εβδομάδες. Ως εκ τούτου, η ανθρώπινη ανάγκη της ξεκούρασης και του ύπνου τούς οδηγεί στο στήσιμο της διαφορετικής αυτής κατασκήνωσης. «Το βρίσκω ίδιο με το να κοιμάται κανείς σε κανονική σκηνή» δήλωσε στην «Daily Mail» ο 57χρονος ορειβάτης και φωτογράφος Γκόρντον Γουίλτσι, που ουκ ολίγες φορές έχει «αιχμαλωτίσει» με τον φακό του ανάλογες σκηνές. Προσθέτει όμως ότι τα πράγματα γίνονται περισσότερο επικίνδυνα όταν «πρέπει να βγεις από τη σκηνή σου για να φτάσεις τα σακίδια με τις προμήθειες που κρέμονται στο κενό»!
Το φωτογραφικό αρχείο του Γουίλτσι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα εκτίθεται στις ΗΠΑ και δη στη φημισμένη Mountain Light Gallery της Καλιφόρνιας. Σε αυτή την έκθεση θα περιλαμβάνονται απίστευτες φωτογραφίες από αναρριχήσεις που έκανε την τελευταία δεκαετία ο ίδιος μαζί με άλλους οπαδούς του επικίνδυνου σπορ σε ολόκληρο τον κόσμο· μια έκθεση όμως που σε καμία περίπτωση δεν είναι κατάλληλη για… υψοφοβικούς!
Γιώργος Τραπεζιώτης