Τσίπρας: Πάλι στο Νταβός με τους «γύπες»!

Θα παραστεί στο 47ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, εκεί όπου πέρυσι ο αδίστακτος  Σόιμπλε τον είχε αποκαλέσει «ηλίθιο»

Στη «φωλιά του κτήνους», στο Νταβός, θα βρεθεί πιθανότατα ο Αλέξης Τσίπρας από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου, για να παραστεί στο 47ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Αν τελικά οριστικοποιηθεί το ταξίδι, θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού μετά την περσινή, η οποία όμως εξελίχθηκε σε πραγματικό βατερλό προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, αλλά κατ’ επέκταση και για τη διεθνή εικόνα της δοκιμαζόμενης Ελλάδας.

Αιτία ήταν ο σκαιότατος τρόπος με τον οποίο τον αντιμετώπισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο περιθώριο των εργασιών χρησιμοποίησε τη φράση «είναι η εφαρμογή (σ.σ. εννοούσε των συμφωνιών), ηλίθιε», απευθυνόμενος ουσιαστικά στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Ερώτημα

Το ερώτημα, βεβαίως, είναι τι δουλειά έχει ο κ. Τσίπρας στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους διεθνείς «γύπες», που δεν είναι τίποτε άλλο παρά παγκόσμιοι φονιάδες λαών και χωρών. Πρόκειται, άλλωστε, για το πιο «κλειστό» -υψηλού επιπέδου- οικονομικό συνέδριο, όπου συναντώνται πανίσχυρα πρόσωπα με εξουσία και χρήματα, και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσες και ποιες σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός φόρουμ που επί σχεδόν μισό αιώνα διεξάγεται πάντοτε στο κοσμοπολίτικο ελβετικό θέρετρο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, πάντως, για δεύτερη χρονιά δεν θα δώσει το «παρών» στο οικονομικό φόρουμ, σε μια σύνοδο όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν οι συζητήσεις για την επικείμενη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων στις ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και η εντεινόμενη λαϊκή οργή ενάντια στις διεθνείς ελίτ και στην παγκοσμιοποίηση. Εκτός από την κυρία Μέρκελ, δεν θα μεταβεί στο Νταβός ούτε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το αξίωμα στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Οι οργανωτές ήλπιζαν ότι θα τους τιμούσε με την παρουσία του ο Ματέο Ρέντσι, όμως παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Ιταλίας πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Αλέξης Τσίπρας στις 28-29 Ιανουαρίου θα παραστεί στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο στη Λισαβόνα, ενώ στα τέλη του μήνα θα πάει στο Βελιγράδι και στις 3 Φεβρουαρίου θα παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα, η οποία θα αφορά το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα