Επέμβαση εισαγγελέα για τη ρόδα του Καμίνη!

Τη «μαζεύει» από την πλατεία Συντάγματος μετά την κατακραυγή

Η ρόδα που δεν… γυρίζει, η οποία τοποθετήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην πλατεία Συντάγματος από τον Δήμο Αθηναίων εν όψει των εορτών και θα παρέμενε εκεί για διάστημα δύο μηνών, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας!
Με αφορμή τη μήνυση εταιρίας και δημοσιεύματα του Τύπου, όπως της «δημοκρατίας», που έκαναν λόγο για επικινδυνότητα στη χρήση της (αλλά και αδιαφάνεια στην επιλογή της διαχειρίστριας εταιρίας, που μετά τις 15 Ιανουαρίου και για δύο μήνες θα έκοβε εισιτήρια!), ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε χθες τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Μεταξύ άλλων, θα διερευνηθεί εάν υπάρχει θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορεί να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των υπευθύνων, καθώς η ρόδα στήθηκε χωρίς να ληφθεί η απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας. (Τα προβλήματα όμως του αόρατου δημάρχου με τη Δικαιοσύνη θα γίνουν σοβαρότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας».) Σχεδόν ταυτόχρονα με την εισαγγελική παρέμβαση ο Δήμος Αθηναίων επιχειρούσε να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα, ανακοινώνοντας ότι ζήτησε την αποσυναρμολόγηση της ρόδας, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα χθες συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη διαμήνυαν ότι θα λειτουργούσε, αλλά χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια των πολιτών.

«Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής» τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση.Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η μεταφορική εταιρία Venus WF που ανέλαβε την τοποθέτηση και τη λειτουργία της ρόδας είχε αλλάξει το καταστατικό της πριν από έναν μήνα, ώστε να συμπεριλάβει στις δραστηριότητές της και τα λούνα παρκ.

Το φιάσκο αυτό με τη ρόδα οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραίτηση του Χρήστου Τεντόμα, προέδρου του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και υπευθύνου για τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Το «θρίλερ» με τη ρόδα άρχισε στις 19 Δεκεμβρίου 2016, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της, οι οποίες ολοκληρώθηκαν δύο ημέρες μετά. Παρά ταύτα, η ρόδα δεν γύρισε ποτέ, προς απογοήτευση όσων περίμεναν με ανυπομονησία τη λειτουργία της!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα