Με buzzer beater του Μουζακίτη ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό και πέρασε στους «4» του Κυπέλλου

«Μικρός πρίγκιπας»

Ο μικρός ήρωας του Ολυμπιακού Χρήστος Μουζακίτης με γκολάρα στο 90’+4’ χάρισε μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του Πειραιά επί του Παναθηναϊκού με 1-0 (1-1 το πρώτο ματς) στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» στους «4» του Κυπέλλου.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Στα ημιτελικά οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι έχασαν πέναλτι με τον Ελ Κααμπί στο 90’+2’, θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, ενώ οι «πράσινοι», που είχαν την ευκαιρία τους να «κλέψουν» το εισιτήριο, αποκλείστηκαν. Με την κλασική συνταγή (4-2-3-1) και τον Αντρέ Ορτα βασικό παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Από την άλλη, ο Ρούι Βιτόρια προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΟΦΗ, βάζοντας στην αρχική ενδεκάδα του «Τριφυλλιού» τους Λοντίγκιν, Ινγκασον, Μαξίμοβιτς, Τσέριν, αφήνοντας στον πάγκο τον Μπακασέτα. Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο, πίεσαν ψηλά, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Λοντίγκιν.

Οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν στην ανάπτυξη και δημιούργησαν «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα από τα δεξιά με τον ταχύτατο Βαγιαννίδη, δίχως όμως να κάνουν τελική προσπάθεια στην εστία. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασε στο ματς ο Μπιανκόν αντί του (τραυματία) Ρέτσου στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας, η οποία δεν λειτούργησε στο 52’, αλλά ο Πελίστρι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την εξαιρετική πάσα του Τετέ. Αμέσως μετά (53’) οι Πειραιώτες απείλησαν με ευθύβολο σουτ του Ορτα, που απέκρουσε ο Λοντίγκιν και παίρνοντας το… ριμπάουντ ο Ελ Κααμπί βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε ορθώς, καθώς ήταν εκτεθειμένος.

Οι δύο προπονητές… ανακάτεψαν την τράπουλα, όμως πάλι οι καλές φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το σύνολο του Μεντιλίμπαρ πίεσε όμως περισσότερο χάνοντας τετ α τετ με τον Ζέλσον στο 76’, ενώ ο 88’ ο Μπιανκόν κέρδισε πέναλτι από τον Βαγιαννίδη. Ο Ελ Κααμπί από τα έντεκα βήματα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (90’+2’) και ένα λεπτό αργότερα ο Τζούρισιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «κλέψει» το ματς. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι «αιώνιοι» θα οδηγούνταν σε παράταση, ο Μουζακίτης με απίθανο… βολέ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής στο 90’+4’ χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Διαιτητής: Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (46’ λ.τρ. Μπιανκόν), Κάρμο, Ορτέγκα, Εσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (72’ Βέλντε), Ορτα (54’ Κωστούλας), Μάρτινς, Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρούι Βιτόρια): Λοντίγκιν, Ινγκασον, Πάλμερ – Μπράουν, Μλαντένοβιτς, Βαγιαννίδης, Μαξίμοβιτς (65’ Σιώπης), Τσέριν, Πελίστρι (65’ λ.τρ. Τζούρισιτς), Ουναΐ (74’ Μπακασέτας), Τετέ (85’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (74’ Σφιντέρσκι).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img