Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά το ντέρμπι δεν ξεκόλλησε από το 0-0

Νίκησε η αστοχία

Το ντέρμπι «αιωνίων» τα είχε όλα (φάσεις, πάθος) εκτός από γκολ. Το 0-0 ο Ολυμπιακός το πήρε εύκολα από έναν Παναθηναϊκό που καιγόταν για τη νίκη και έδειξε και χθες ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με ένα πρόβλημα, αφού στην προθέρμανση ο Ντραγκόφσκι, που είχε μια ενόχληση στον προσαγωγό του αριστερού ποδιού, ένιωσε πόνο και προληπτικά έμεινε εκτός αποστολής. Οι «πράσινοι», που έπαιζαν με την πλάτη τον τοίχο και η νίκη ήταν μονόδρομος γι’ αυτούς, μπήκαν δυνατά στο ματς, ελέγχοντας τον ρυθμό.

Με ορθολογικό ποδόσφαιρο και κυρίως με πολύ πάθος, έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή, προσπαθώντας να απειλήσουν με μακρινά σουτ ή με κάποιο στημένο. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πρόσεξε περισσότερο την άμυνά του και κυρίως πώς θα βγάλει εκτός αγώνα τον Ιωαννίδη, κάτι που κατάφερε στο πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες δημιουργούσαν κάποιες μικροευκαιρίες, αλλά έλειψε η μεγάλη φάση. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πιέσει τον Παναθηναϊκό ψηλά, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Με εξαίρεση στο 35′, όταν ο Λοντίγκιν έκανε τσαφ και ο Μαρτίνς τροφοδότησε αμέσως τον Ελ Κααμπί, εκείνος ντρίμπλαρε και σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Ινγκασον να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Οι «πράσινοι» στάθηκαν άτυχοι στο 43′, όταν είδαν τον αρχηγό τους Φώτη Ιωαννίδη να βγαίνει τραυματίας (έπιασε τον προσαγωγό του). Ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο γκολ στο 45+2′. Εκτέλεση φάουλ από τον Μπακασέτα, ο Τζολάκης βγήκε, η μπάλα έμεινε στην περιοχή, ο Σπόραρ σε δύο χρόνους δεν νίκησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και στη συνέχεια ο Τετέ αστόχησε. Σε αυτή τη φάση οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ρέτσου. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 56′ έχασε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Ελ Κααμπί εξ επαφής, που απέκρουσε ο Λοντίγκιν. Στο 71′ οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το γκολ. Ο Μουζακίτης έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Λοντίγκιν απέκρουσε χωρίς να διώξει, ο Ινγκασον έκανε μια μικρή απομάκρυνση, με τον Κωστούλα να αστοχεί από κοντά, υπό την πίεση του Γεντβάι. Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός με τον Αράο και ο Ολυμπιακός με τον Μασούρα έχασαν τεράστιες ευκαιρίες να… κλέψουν το ματς.

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανίας).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ινγκασον, Μπάλντοκ (75′ Κώτσιρας) , Αράο, Τσέριν (66′ Μαξίμοβιτς,), Μπακασέτας (75′ Ουναΐ), Τζούρισιτς (66′ Πελίστρι), Τετέ, Ιωαννίδης (43′ Σπόραρ).

Ολυμπιακός (Χοσέ Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια (62′ Γκαρθία), Μουζακίτης (86′ Μασούρας), Εσε, Μαρτίνς (62′ Βέλντε), Ολιβέιρα (46′ Κωστούλας), Ροντινέι, Ελ Κααμπί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα