Πρόκριση-έπος για τον Παναθηναϊκό

«Πράσινη» επική πρόκριση στο καυτό ΟΑΚΑ! Οι σούπερ σταρ Πελίστρι και Τετέ υπέγραψαν με θεαματικά γκολ τη θριαμβευτική ανατροπή του Παναθηναϊκού (2-0) σε βάρος της Λανς. Οι «πράσινοι» είναι πια πανηγυρικά στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ και στις 15.30 θα μάθουν τους αντιπάλους τους.

  • Από τον Θοδωρή Λινάρδο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς φουριόζος για να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 του πρώτου ματς, προσπαθώντας να βρει γρήγορα δίοδο προς την αντίπαλη εστία. Η συμπαγής Λανς προσπαθούσε να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις, με την ένταση να ανεβαίνει, και μάλιστα στα πρώτα λεπτά κιόλας πήρε κίτρινη κάρτα ο προπονητής για διαμαρτυρία σε φάουλ που κέρδισε ο Μλαντένοβιτς. Σε μία κόντρα στο 14′ ο Μλαντένοβιτς υπέπεσε σε πέναλτι στον Νταβίντ Κόστα, με τον τρομερό Ντραγκόφσκι να σταματά από την άσπρη βούλα τον Σοτοκά! Δυνατό παιχνίδι νεύρων και υπομονής, με τη Λανς να επιχειρεί να κρατήσει μπάλα και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει διαδρόμους.

Στο 33′ ο «Ντράγκο» απέκρουσε σουτ του Σαΐντ, αλλά ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν έξτρα εμπνεύσεις κι ενώ ήδη είχαν σηκωθεί για ζέσταμα οι αναπληρωματικοί. Aυτή που πίεζε ασφυκτικά μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ήταν η Λανς, με τον Παναθηναϊκό να στερείται λύσεων στο κέντρο, καθώς οι προωθημένοι Τετέ, Πελίστρι, Ιωαννίδης ήταν αποκομμένοι. H Λανς απείλησε με τον Σαΐντ στο 51′, τα ντεσιμπέλ στην «πράσινη» εξέδρα όμως ανέβαιναν, με στόχο ένα γκολ για τον Παναθηναϊκό.

Η τριπλή αλλαγή Αλόνσο στο 61′ έδωσε πνοή και ο Παναθηναϊκός ξεμπλόκαρε βρίσκοντας το πολυπόθητο γκολ με πλασέ του Πελίστρι μέσα σε αποθέωση! Με αρκετά λάθη ο διαιτητής κατά του Παναθηναϊκού, αλλά το «Τριφύλλι» να μην πτοείται και να ψάχνει 2ο τέρμα, με σουτ του Τετέ στο 68′. Οι ομάδες πια ήταν στα ίσα σε συνολικό σκορ, επιδιώκοντας η μία να αιφνιδιάσει την άλλη. Και το έκανε ο Παναθηναϊκός, με τον Τετέ να πετυχαίνει με πλασέ το χρυσό τέρμα στο 86′ και το ΟΑΚΑ στο πόδι! Στο 89′ μάλιστα έχασε σούπερ ευκαιρία ο Ιωαννίδης για τριάρα κι ενώ στις καθυστερήσεις οι Γάλλοι απώλεσαν διπλή σημαντική στιγμή πριν από το τελικό σφύριγμα!

Διαιτητής: Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (61′ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ινγκασον (79′ Σένκεφελντ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (61′ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (61′ Μαντσίνι), Τετέ, Πελίστρι (82′ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης.

Λανς (Γουίλ Στιλ): Σαμπά, Σαρ (71′ Αϊνταρά), Κουσάνοφ, Γκραντίτ, Μασάντο (71′ Τσάβες), Ντιούφ, Τόμασον, Φρανκόφσκι, Κόστα (67′ Φουλτζίνι), Σοτοκά, Σαΐντ (67′ Λασαρί).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα