Ιστορικός Μανόλο! Έκανε πανελλήνιο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 6 μέτρα ύψος

Πέταξε στα… ουράνια κι έγραψε Ιστορία ο Εμμανουήλ Καραλής! Ο χάλκινος ολυμπιονίκης στο Diamond League στη Σιλέσια ήταν εκπληκτικός, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τα 6 μέτρα και να γράψει νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Ετσι, έγινε ο πρώτος Ελληνας που ξεπέρασε τα 6μ. και 29ος αθλητής όλων των εποχών, μπαίνοντας στο πάνθεον των κορυφαίων αλτών του επί κοντώ σε όλο τον κόσμο.

Ο 24χρονος επικοντιστής στο μίτινγκ της πολωνικής πόλης επιχείρησε πέμπτη φορά φέτος να ξεπεράσει τα 6μ. και αυτή τη φορά τα κατάφερε δείχνοντας ακόμα μια φορά και με τον πιο εμφατικό τρόπο την κλάση του! Αρχισε τον αγώνα του από τα 5,62μ. και ξεπέρασε διαδοχικά με την πρώτη τα 5,72μ. και 5,82μ. Στα 5,92μ. χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια πέρασε με την τρίτη τα 6μ. και τρελάθηκε από τη χαρά του! Οπως ήταν λογικό, μετά τα 6μ. δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στον αγώνα του, βελτιώνοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν στα 5,93 μ. (στον Βόλο στις 29 Ιουνίου).

Ο αγώνας τού επί κοντώ όμως στη Σιλέσια θα μείνει στην Ιστορία και για έναν επιπλέον λόγο, καθώς ο τρομερός και φοβερός Σουηδός Αρμαντ Ντουπλάντις ξεπέρασε τα 6,26 μέτρα και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ. Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς με 6μ., και κάπως έτσι οι Πολωνοί είδαν την πρώτη τριάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού να «λάμπει» και στο στάδιο του Χορζόφ. Με ανυπομονησία πλέον άπαντες οι φίλοι του στίβου και του επί κοντώ περιμένουν τον επόμενο αγώνα, καθώς το επίπεδο είναι… πιο υψηλό από ποτέ.

Μετά τον αγώνα του δεν μπορούσε να πιστέψει ότι πέρασε τα 6μ., τονίζοντας ότι αυτό το επίτευγμα θα μείνει για πάντα στην καρδιά του. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έσπασα το φράγμα των 6 μέτρων. Πήδηξα απίστευτα. Πίστεψα ότι θα είμαι σήμερα ένας από αυτούς τους τύπους που μπορούν να πηδήξουν στα 6 μέτρα και το κατάφερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα