Παρίσι 2024: Λαμπρή τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο «Stade de France»

Ελληνική μαγεία!

Ολα ήταν Ελλάδα! Λαμπρή ήταν η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, όπου οι διοργανωτές συγκλόνισαν την ανθρωπότητα τιμώντας τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

  • Από τονΓιώργο Σηφάκη

Η στιγμή που ο χρυσός εξερευνητής εισέρχεται στο στάδιο κρατώντας την ελληνική σημαία ενώ από τα ηχεία παιζόταν ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ήταν μαγευτική. Λαμπρή και η στιγμή που η Νίκη της Σαμοθράκης αναδύθηκε στο κέντρο του σταδίου. Λαμπύρισε όλο το γήπεδο από την ιστορία της Ελλάδας και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Περίπου εκατό ακροβάτες, χορευτές και ερμηνευτές τσίρκου εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της παράστασης «Records». Μια καλλιτεχνική παραγωγή 40 λεπτών που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, απεικόνιζε ένα «ταξίδι στον χρόνο, τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον». Στο «Stade de France» είχε στηθεί μία σκηνή που έμοιαζε με… αστέρι και είχε στη μέση ένα (μισό) χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Στην απέναντι πλευρά στήθηκε μία ορχήστρα.

Η τελετή λήξης άρχισε με την παρέλαση των αποστολών, με τους Εμμανουήλ Καραλή και Ευαγγελία Πλατανιώτη να είναι οι σημαιοφόροι, μπαίνοντας, φυσικά, πρώτοι, με το χαμόγελο στα χείλη. Ολοι οι άλλοι αθλητές μπήκαν… χύμα, όπως συμβαίνει πάντα. Χρώματα, σύμβολα, διαφορετικές σημαίες, όλοι μαζί, όλοι ένα, όπως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος 365 μέρες τον χρόνο και όχι μόνο 17-18, σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλητές έγιναν ένα με τον κόσμο σε μία πολύ όμορφη στιγμή. Κόσμος και αθλητές τραγουδούσαν καραόκε, ενώ οι στίχοι των τραγουδιών ήταν στις οθόνες, κάτι που ήταν πολύ όμορφο. Την καλλιτεχνική ευθύνη της γιορτής είχε πάλι ο Thomas Jolly. Ηταν μία πολύ όμορφη γιορτή, με τον κόσμο που είχε κατακλύσει το στάδιο να γιορτάζει με την ψυχή του.

Ο μεγάλος σταρ της γαλλικής κολύμβησης Λεόν Μαρσάν μετέφερε σε ειδικό φανάρι τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Λούβρο, όπου βρισκόταν όλες αυτές τις ημέρες, στο στάδιο, όπου έσβησε. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ παρέδωσε την ολυμπιακή σημαία από τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό στη δήμαρχο του Λος Αντζελες, Κάρεν Μπας. Η δήμαρχος του Λος Αντζελες Κάρεν Μπας, η οποία είναι η πρώτη μαύρη δήμαρχος που έλαβε την ολυμπιακή σημαία, αναγνώρισε ότι η γαλλική πρωτεύουσα είχε θέσει ψηλά τον πήχη, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πόλη της θα αποδειχτεί άξια διάδοχος. «Θα είναι μια πρόκληση, αλλά θα είναι μια πρόκληση στην οποία μπορούμε να προχωρήσουμε» είπε η Μπας στους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα. «Πιστεύω ότι οι Αγώνες μας θα δείξουν πραγματικά τη διαφορετικότητα και τον διεθνή χαρακτήρα της πόλης μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα