Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες το χρυσό στο μήκος

Ολύμπιος θεός!

Απλά μύθος! Τα λόγια είναι φτωχά για τον ολύμπιο Μίλτο Τεντόγλου, που κατέκτησε το δεύτερο σερί χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του στα 26 του, με άλμα στα 8,48μ. κι έγινε μόλις ο δεύτερος άλτης του μήκους που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πίσω μόνο από τον Καρλ Λούις!

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ο Ελληνας πρωταθλητής άρχισε τον αγώνα του με άλμα στα 8,27μ., το οποίο δεν του φάνηκε καλό, ενώ λίγο μετά ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι προσγειώθηκε στα 8,34μ., για να αφήσει δεύτερο τον Τεντόγλου. Ο ίδιος απάντησε στη δεύτερη προσπάθεια με 8,48μ., για να ανέβει ξανά πρώτος και να παραμείνει εκεί. Το τρίτο του άλμα μετρήθηκε στα 8,24μ. και μετά το τέλος της τρίτης προσπάθειας βρισκόταν στην πρώτη θέση όσο ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ είχε ανέβει στη δεύτερη θέση με 8,36μ. Επειτα ο Τεντόγλου είχε άλμα στα 8,36μ. και στην πέμπτη προσπάθειά του στα 8,31μ., ενώ παρέμενε πρώτος.

Οι αντίπαλοί του δεν κατάφεραν να τον ξεπεράσουν κι έτσι ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο! Ο Μίτλος Τεντόγλου στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης δεύτερη φορά στην καριέρα του, κατακτώντας το 14ο μετάλλιό του σε μεγάλες διοργανώσεις. Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν αποφασισμένος όχι μόνο να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο πριν από τρία χρόνια (με άλμα τότε στα 8,4, στην έκτη και τελευταία προσπάθεια), αλλά να ανέβει στην κορυφή του κόσμου με εμφατικό τρόπο, και το πέτυχε, με το καλύτερό του άλμα να είναι στα 8,48μ., που δεν άφησε στους αντιπάλους του το παραμικρό περιθώριο να τον αμφισβητήσουν.

Θα ήθελε να πετύχει και ρεκόρ, αλλά δεν τον ευνόησαν οι συνθήκες αφού φυσούσε. Μάλιστα, στην έκτη του προσπάθεια με τον ενθουσιασμό στα ουράνια, ο 26χρονος πρωταθλητής έκανε άκυρη, για να πάρει την ελληνική σημαία και να πανηγυρίσει με υπερηφάνεια το πρώτο χρυσό της Ελλάδας στο Παρίσι και δεύτερο σερί χρυσό για τον ίδιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κατάταξη του τελικού: Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,48, Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 8,36, Ματία Φουρλάνι (Ιταλία) 8,34.


«Ηθελα κάτι παραπάνω!»

Αυτό είναι το 7ο μετάλλιο της Team Hellas στο Παρίσι, ενώ πέρασε τα 6 μετάλλια που είχε στο Ρίο το 2016, και ο Μίλτος Τεντόγλου φανερά χαρούμενος τόνισε: «Είμαι ευτυχισμένος για το χρυσό, αλλά να πω την αλήθεια θα ήθελα κάτι παραπάνω. Για μένα. Να κάνω καλύτερη επίδοση. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σπουδαίοι και χαίρομαι που έκανα καλύτερη επίδοση από το Ρίο. Εγω σκέφτομαι πριν το ματς τα πάντα, τα μελετάω. Είπα στον Πομάσκι ότι δεν ήμουν καλός, του το είπα πολλές φορές, αλλά μου έλεγε “είσαι χρυσός”. Είναι ΟΚ το 48! Ελπίζω να έκανα υπερήφανους τους Ελληνες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα