Air… Μανόλο

Χάλκινος στο Παρίσι ο καταπληκτικός Καραλής με άλμα στα 5,90

  • Aπό τον
    Γιώργο Σηφάκη

Τεράστιος μάγκας ο Μανόλο της Ελλάδας! Το έκτο μετάλλιο της χώρας μας στο Παρίσι είναι γεγονός. Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5,90 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Σε έναν φοβερό αγώνα που έδειξε ότι ο Ελληνας αθλητής έχει παρόν και ακόμα πιο λαμπρό μέλλον.

Το χαμόγελο του Εμμανουήλ Καραλή είχε τεράστια λάμψη! Ο νεαρός επικοντιστής κέρδισε μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ έπειτα από εκπληκτικό αγώνα, που τον έφερε να δοκιμάζει το φράγμα των 6 μέτρων! Η απίθανη προσπάθειά του κορυφώθηκε με το ονειρεμένο άλμα στα 5,90 μ., που αποδείχθηκε αρκετό για να τον ανεβάσει στο βάθρο. Ο Καραλής πανηγύρισε με την ψυχή του και χάθηκε στις αγκαλιές των δικών του ανθρώπων μόλις εξασφάλισε το μετάλλιο. Ηταν η δική του μαγική νύχτα στην πόλη του φωτός.

O Kαραλής ξεκίνησε από τα 5,50 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη, όπως έκανε με τα 5,70, που έκανε την εμφάνισή του και ο τεράστιος Ντουπλάντις. Περίπατος ήταν για τον Ελληνα και τα 5,80. Ο πολύς Ντουπλάντις πέρασε πανεύκολα τα 5,85 μ. και το ίδιο έκανε και ο Καραλής, ο οποίος με ένα μεγάλο άλμα εδραιώθηκε στην τριάδα των μεταλλίων.

Οταν οι κριτές ανέβασαν τον πήχη στα 5,90 μ., ο Καραλής μοιραζόταν την πρωτιά με τον ασυναγώνιστο Σουηδό (που είναι κατά 20 μέρες νεαρότερός του) και το πέρασε κι αυτό με την πρώτη. Ο Κέντρικς ανέβηκε με την πρώτη στα 5,95 μ., όπως και ο Ντουπλάντις. Ο Καραλής έριξε τον πήχη και ο πήχης πήγε στα 6,00 μ., τα οποία δεν πέρασαν ούτε ο Ελληνας ούτε ο Αμερικανός, παρά μόνο ο τεράστιος Σουηδός που επιχείρησε και πέτυχε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ με 6,25 μ. γράφοντας ιστορία. Το μετάλλιο του Καραλή είναι το 6ο της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι, μετά το ασημένιο του Χρήστου (κολύμβηση) και τα χάλκινα των Τσελίδη (τζούντο), Πετρούνια (ενόργανη), Φίτσιου-Κοντού (κωπηλασία), Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζή (κωπηλασία).

Ο χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει σήμερα το χρυσό στο άλμα εις μήκος και η Εθνική μπάσκετ την πρόκριση στην τετράδα. Πάμε, Ελλάδα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα