Χάλκινος στο Παρίσι ο Πετρούνιας, που έγραψε ιστορία ανεβαίνοντας στο βάθρο σε τρίτους συνεχόμενους Αγώνες

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών

Είναι ο βασιλιάς των κρίκων. Είναι ένας θρύλος της ενόργανης γυμναστικής. Είναι ο τεράστιος Λευτέρης Πετρούνιας που με ένα εκπληκτικό πρόγραμμα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και έγραψε ιστορία, αφού ανέβηκε στο βάθρο σε τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων!

  • Από τους Γιώργο Σηφάκη, Θοδωρή Λινάρδο

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, ο Ελληνας αθλητής εκτέλεσε στην εντέλεια το πρόγραμμά του και πήρε 15.100 βαθμούς (για το ίδιο πρόγραμμα είχε πάρει 14.800 στον προκριματικό), δείχνοντας ακόμα μία φορά την κλάση του. Οι δύο Κινέζοι, Λιου Γιανγκ (15.300) και Ζου (15.233), είχαν εξασφαλίσει από νωρίς το χρυσό και το ασημένιο και η μάχη για το βάθρο έγινε ανάμεσα στον Πετρούνια και τον Γάλλο Αΐτ Σαΐντ.

Το πρόγραμμα του Γάλλου που είχε χαμηλότερο συντελεστή δυσκολίας βαθμολογήθηκε με 15.000 και κάπως έτσι ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με ακόμα μία κατάθεση ψυχής και κλάσης. Είναι το 5ο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Αγώνες του Παρισιού (ένα ασημένιο και τέσσερα χάλκινα), όμως αυτό που είναι εκπληκτικό είναι πως ο Πετρούνιας γίνεται ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κατακτά μετάλλιο στους κρίκους σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Κάτι πραγματικά ασύλληπτο…

Εναν αιώνα μετά την οριστική ένταξη των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1924, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο και χάλκινος του Τόκιο έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος που κατέκτησε τρία μετάλλια.

Με την ολοκλήρωση του τελικού των κρίκων, ο Λευτέρης Πετρούνιας έπεσε στην αγκαλιά της συζύγου του Βασιλικής Μιλλούση και φανερά συγκινημένος είπε: «Ηρθα ακριβώς για αυτό το πράγμα στη Γαλλία. Εχω δουλέψει πάρα πολύ αυτά τα χρόνια μετά το Τόκιο. Μεσολάβησαν τρία ευρωπαϊκά, ένα παγκόσμιο, ένα χειρουργείο και πολλά πράγματα στην Ελλάδα. Δεν είμαι πλέον 20, αλλά 33, έχω υποχρεώσεις και αυτό με κάνει παραπάνω χαρούμενο. Ηρθαμε στοχεύοντας σε ένα μετάλλιο, όποιο κι εάν είναι αυτό. Πρωταρχικός σκοπός, το να βρεθώ σε ένα από τα τρία μετάλλια, καθώς δεν έχει ξαναγίνει στους κρίκους και αυτός ήταν ο σκοπός. Εντόπισα κάποια λάθη στο πρόγραμμα, στις δύο κατακορύφους, ακόμα και κάποιος με γυμνό μάτι μπορούσε να το καταλάβει. Θα μπορούσε να ήταν ισοβαθμία με τον πρώτο επειδή είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Αυτό δεν συνέβη, δεν πειράζει. Είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν καλύτερο αθλητή. Τώρα χρειάζομαι ένα καλό διάλειμμα για να αφιερώσω χρόνο στην οικογένειά μου, όμως δεν σταματάει τίποτα εδώ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα