Ο Ελληνας κολυμβητής έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος που κατακτά μετάλλιο από το 1896!

Χρήστου από ασήμι!

Εγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ο Απόστολος Χρήστου, που πήρε το αργυρό μετάλλιο στα 200 μ. ύπτιο! Ο Απόστολος Χρήστου ήθελε να κατακτήσει το μετάλλιο που έχασε στα 100 μ. ύπτιο Ανδρών και τερμάτισε στη δεύτερη θέση στον τελικός 200 μ. ύπτιο Ανδρών, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με 1:54.82.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα έγραψε ιστορία, καθώς εξασφάλισε την παρουσία του σε δεύτερο τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κι έγινε μόλις ο δεύτερος Ελληνας στην Ιστορία που το καταφέρνει, με πρώτο τον Σπύρο Γιαννιώτη. Θυμίζουμε ότι ο Χρήστου άφησε πίσω του την απογοήτευση της τέταρτης θέσης στα 100 μ. ύπτιο, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση για την Ελλάδα στην κολύμβηση σε πισίνα.

Παράλληλα πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό με 1:54.82 και έχασε μόνο από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που πήρε την πρώτη θέση με 1:54.26. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστου έγινε ο πρώτος αθλητής της κολύμβησης που κατακτά μετάλλιο μετά το 1896. Ετσι, μετά το χάλκινο του Τσελίδη στο τζούντο, η Ελλάδα πανηγυρίζει και το ασημένιο μετάλλιο χάρη στον Χρήστου στην κολύμβηση. Παράλληλα, ο Ελληνας πρωταθλητής της κολύμβησης πρόσφερε στη χώρα το 123ο μετάλλιο στην ευρύτερη ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 μέχρι σήμερα.

Ο Απόστολος Χρήστου μετά τη φανταστική κούρσα είπε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τη μεγάλη επιτυχία του. Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Δεν το πιστεύω, δεν έχω πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει! Σε λίγες μέρες από την Κόλαση πήγα στον Παράδεισο. Ηξερα ότι έχω δυνατότητες για το μετάλλιο, μπήκα δυνατά από την αρχή, έβλεπα ότι ήμουν μπροστά, στο τέλος έχασα δυνάμεις, αλλά είχα πάρει διαφορά κι έτσι κατάφερα να πάρω το μετάλλιο. Τα έπαιξα όλα για όλα και ανταμείφθηκα».

Για το πώς νιώθει: «Δεν μπορώ να το πιστέψω, πάντα στο μυαλό μου είχα τα 100 μέτρα, δεν ήταν βασικός στόχος τα 200 μ., βρήκα δυνάμεις για να κολυμπήσω ένα απίστευτο 200άρι. Πλέον είναι το αγαπημένο μου το 200άρι». Παράλληλα, ο Κριστιάν Γκολομέεβ τερμάτισε 4ος στη δεύτερη προκριματική σειρά των 50 μ. ελεύθερο, με χρόνο 21.62 και προκρίθηκε ως ο 7ος στον τελικό του αγωνίσματος, ο οποίος θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ στις 21.30. Κάπως έτσι, ο 31χρονος πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα ένα μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα