Χάλκινος γίγαντας ο Θόδωρος Τσελίδης

Το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες χάρισε στην Ελλάδα ο 27χρονος τζουντόκα

Το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού χάρισε στην Ελλάδα ο γίγαντας Θόδωρος Τσελίδης.

  • Από τους Γιώργο Σηφάκη, Θοδωρή Λινάρδο

Ο Πόντιος αθλητής έκανε το όνειρό του πραγματικότητα ύστερα από τιτάνια προσπάθεια, αφού κέρδισε στον τελικό του ρεπεσάζ της κατηγορίας των 90 κιλών στο τζούντο τον Ισπανό Μοσαχλισβίλι με 1-0 και έφερε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο που είναι χάλκινο.

Ο Τσελίδης μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή, βρήκε από νωρίς το βαζάρι που έψαχνε και έκανε υπέροχη διαχείριση σε αυτό το προβάδισμα. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν επιθετικός, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Ισπανό να τον απειλήσει και με έξυπνη τακτική κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Μετά το τέλος του αγώνα κατεγράφη μια υπέροχη στιγμή, με τον Θοδωρή Τσελίδη να αγκαλιάζει τον αντίπαλό του Μοσαχλισβίλι, παρηγορώντας τον. Να σημειωθεί πως το ίδιο έκανε και με τους υπόλοιπους αντιπάλους του. Για να προκριθεί στον τελικό στα ρεπεσάζ, χρειάστηκε με τρομερή εμφάνιση να αποκλείσει τον Αράμ Γκριγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Λίγο πιο νωρίς ο Θοδωρής Τσελίδης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά των 90 κιλών τζούντο του ολυμπιακού τουρνουά, γνωρίζοντας την ήττα από τον Γάλλο Ενγκιάμπ Αμπού. Ο 27χρονος τζουντόκα και νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης κατέκτησε το 42ο χάλκινο μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι συνολικά το Νο 122 μεταλλίου που πανηγυρίζει η χώρα μας στη σύγχρονη ιστορία των Αγώνων.

Τρισευτυχισμένος μετά την κατάκτηση του χρυσού, ο Θοδωρής Τσελίδης τόνισε: «Χαίρομαι πολύ που μπόρεσα να κρατήσω τον λόγο μου και έφερα το μετάλλιο. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, είναι η πιο χαρούμενη ημέρα της ζωής μου! Σκεφτόμουν κάτι καλύτερο στο χρώμα, αλλά ό,τι έγινε έγινε και χαίρομαι πολύ! Είμαι χαρούμενος για το πρώτο μετάλλιο της πατρίδας μας. Το ματς με τον Γκριγκοριάν στον ημιτελικό του ρεπεσάζ ήταν το πιο σημαντικό για εμένα, καθώς πέρασα τελικό, ενώ είμαστε και φίλοι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα