Η Ισπανία 2-1 την Αγγλία και δίκαια γυρνά σπίτι της με το τρόπαιο του Euro

Βασίλισσα της Ευρώπης!

Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη! Η Ισπανία επικράτησε 2-1 της Αγγλίας στο Βερολίνο και κατέκτησε το Euro που διεξήχθη στα γήπεδα της Γερμανίας. Αυτό είναι το 4ο Ευρωπαϊκό που κατέκτησαν οι «φούριας ρόχας» στην ιστορία τους και έγιναν οι πολυνίκεις του θεσμού, ενώ τα «τρία λιοντάρια» έχασαν για δεύτερη διαδοχική φορά σε τελικό, γυρίζοντας και πάλι… με άδεια χέρια στο σπίτι τους.Το πρώτο ημίχρονο δεν έκρυβε πολλές συγκίνησες από πλευράς θεάματος, καθώς κυριάρχησε η τακτική.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Οι «φούριας ρόχας» είχαν ανούσια κατοχή της μπάλας (66%) και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Πίκφορντ. Τα «τρία λιοντάρια» αμύνθηκαν εξαιρετικά, έχοντας μια… υποψία καλής ευκαιρίας με τον Φόντεν στο 45’+1′. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αναγκαστική αλλαγή για τον Ντε λα Φουέντε, λόγω προβλήματος του Ρόδρι, όμως οι παίκτες του κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο την αγγλική άμυνα και να προηγηθούν. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Γιαμάλ, ο Νίκο Γουίλιαμς άνοιξε με εξαιρετικό αριστερό πλασέ εντός περιοχής το σκορ για την Ισπανία στο 47ο λεπτό. Οι Αγγλοι επηρεάστηκαν από το γκολ που δέχτηκαν και οι Ισπανοί είχαν καλές στιγμές για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τους Ολμο (49′), Μοράτα (55′), Γουίλιαμς (56′) και Γιαμάλ (66′, σπουδαία επέμβαση του Πίκφορντ).

Οι αλλαγές του Σάουθγκεϊτ έδωσαν πνοή στην Αγγλία, που ισοφάρισε σε 1-1 με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής (από τα 21 μέτρα) του νεοεισελθόντος Πάλμερ στο 73′. Στο 82′ ο Πίκφορντ είπε «όχι» και πάλι στον Γιαμάλ, όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει τέσσερα λεπτά αργότερα στην προβολή του Ογιαρθάμπαλ, που έκανε το 2-1 έπειτα από σέντρα του Κουκουρέγια (86′). Στο 90′ η Αγγλία είχε τρομερή τριπλή χαμένη ευκαιρία με κεφαλιές των Ράις (την πρώτη απέκρουσε ο Σιμόν και αστόχησε στην τρίτη) και Γκουεχί (έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ολμο) ολοκληρώνοντας άδοξα τον τελικό… Από την άλλη, η Ισπανία, που έπαιξε κατά γενική ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, πήρε δίκαια το τρόπαιο.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ (83′ Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι (46′ λ.τρ. Ζουμπιμέντι), Ρουίθ, Γιαμάλ (89′ Μερίνο), Ολμο, Γουίλιαμς, Μοράτα (68′ Ογιαρθάμπαλ).

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεχί, Σακά, Μέινου (70′ Πάλμερ), Ράις, Σο, Φόντεν (89′ Τόνεϊ), Μπέλιγχαμ, Κέιν (61′ Γουότκινς).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα